Milli Görüş’ün “ak saçlıları” yeni genel merkez için kampanya başlatıyor

Milli Görüş kurmayları yeni bir genel merkez inşa etmek için geniş katılımlı bir kampanya başlatmak için kolları sıvadı

Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın, Milli Görüş partilerinin genel merkez olarak kullandığı Ankara, Balgat’taki binayı haciz yoluyla tahliye ettirmesinden sonra Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu toplandı.

Toplantıya, Milli Görüş hareketinin ilk gününden itibaren, Erbakan’la birlikte hareket eden Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve eski İçişleri Bakanı Oğuzhan Asiltürk, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, SP eski Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve eski milletvekillerinden Yasin Hatipoğlu katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Toplantıda, genel merkezsiz kalan Saadet Partisi’ne yeni bir genel merkez inşa etmek için geniş kapsamlı bir kampanya başlatılması kararlaştırıldı.

Toplantının ardından kameraların karşısına geçen Asiltürk, SP Genel Merkezi’nin Milli Görüş camiasının malı olduğunu söyleyerek, Necmettin Erbakan’ın bu binayı Milli Görüş camiasına hizmet yolunda kullanılmak üzere bazı kimselere emanet ettiğini ifade etti. 

Asiltürk şöyle konuştu:

Ancak bu kimseler hukuki ve vicdani bakımdan hiçbir hakları olmadığı halde ‘bina bize babamızdan miras kaldı’ demiş ve el koymuşlardır. Hukuki mücadele devam etmektedir. Birçok dava açılmıştır. Saadet Partisi’ne gönül vermiş olan herkesi bu haksızlık derinden üzmüş ve yaralamıştır. Ancak bu zulmü yapanlar unutmamalıdırlar ki, Milli Görüş teşkilatları önlerine çıkan bu engelleri de azimle aşacaklardır. Her zaman olduğu gibi Saadet Partisi’ne gönül veren teşkilatlarımız ve bu haksızlığa karşı büyük bir duyarlılık gösteren aziz milletimizin desteğiyle yeni bir genel merkez binası yapmak üzere bir kampanyayı YİK toplantısında konuştuk, görüştük, başlatmış bulunuyoruz. İnşallah, topyekün bir dayanışma ile yeni genel merkezimizi partimize ve ülkemize kazandıracağız.

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun yarın konuyla ilgili basın toplantısı yapacağı öğrenildi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU