UMH: Sudan'dan getirilen Cancavid milisleri Sirte'ye doğru ilerliyor

UMH'den yapılan açıklmada, SUdan'dan gelen milislerin Hafter'e destek için 70 araçla Sirte'ye ilerlediği belirtildi

Fotoğraf: Twitter

Libya'da Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), Sudan'dan getirilen Cancavid milislerinin Sirte'ye girmek üzere olduğunu iddia etti.

UMH Öfke Volkanı Operasyonu'nun resmi Facebook sayfasından yapılan paylaşımda, 70 araçla getirilen silahlımilislerin Briga bölgesinde görüntülendiği ifade edildi.

Açıklamada, Sudan'dan getirilen paralı askerler Cancavid milislerinin silahlı 70 araçla Halife Hafter liderliğindeki Tobruk merkezli Libya Ulusal Ordusu'na destek amacıyla Sirte'ye ilerlediği kaydedildi. 

Aynı operasyon biriminin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, arazi araçlarıyla Sirte'ye ilerleyen silahlı milislerin görüldüğü iddia edildi.

 

Libya krizinin düğümlendiği Sirte ve Cufra'da, bir yandan bu bölgelerin Libya hükümetine çatışmasız teslim edilmesi yönündeki iyimser yaklaşım devam ederken, bir yandan da burada tahkimatını sürdüren Halife Hafter güçlerine Rusya'nın sağladığı "hava köprüsü" desteği nedeniyle askeri seçenek ihtimali hâlâ canlılığını koruyor.

Sahadaki askeri hareketlilikler, Hafter'e bağlı milislerin ve paralı yabancı savaşçıların, başkent Trablus'un 450 kilometre doğusundaki Sirte'den ve buranın 300 kilometre güneyindeki Cufra Askeri Hava Üssü'nden yakın zamanda çekilmek niyetinde olmadığını gösteriyor.

 

Independent Tükçe, AA

 

DAHA FAZLA HABER OKU