AK Parti'den Akdeniz açıklaması: Yunanistan gaspçılık arayışlarını bir kenara bırakmalı

AK Parti Sözcüsü Çelik, "Avrupa Birliği, Yunanistan'ın tüm Avrupa'yı 'Yunan tiyatrosu'na çevirmesine izin vermemelidir" diyerek tepki gösterdi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yunanistan ile Türkiye arasında yaşanan krizle ilgili Yunanistan'ın Avrupa Birliği'ni toplantıya çağırdığını söyledi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Yunanistan'ı samimiyetsiz ve ikiyüzlülük yapmakla suçlayan Çelik, "Yunanistan ise her zamanki gibi diplomasiyi 'Yunan tiyatrosu'na çevirmeye çalıştı" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Korsan anlaşma yoluna gitti"

Mısır ile yapılan anlaşmayı korsan olarak niteleyen Çelik, "Yunanistan Türkiye'nin jestini çözüm için bir fırsat olarak değerlendirmek yerine, samimiyetsiz ve ikiyüzlü bir pratik ortaya koydu ve Mısır ile korsan anlaşma yapma yoluna gitti" değerlendirmesinde bulundu.

"Yunanistan'ı ilgilendiren bir konu yoktur"

Türkiye'nin faaliyetlerini kararlı bir şekilde sürdürdüğünü kaydeden Çelik, "Gelinen noktada, Türkiye, uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını kullanmak ve önceden planlanan çerçevede faaliyetleri sürdürmek üzere kararlı bir şekilde harekete geçmiştir. Yapılan faaliyetler MaviVatan içindedir. Yunanistan’ı ilgilendiren bir konu yoktur" ifadelerini kullandı.

"Avrupa, 'Yunan siyasi tiyatrosu'nun aleti olmamalıdır"

Akdeniz'de gerginliği artıran tarafın Yunanistan olduğunu aktaran Çelik, "Son hadise, Akdeniz'de gerginliği arttıran tarafın Türkiye değil, Yunanistan olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Avrupa ise halen Yunanistan'ın çözümsüzlüğü dayatan politikalarının ardından sürüklenmektedir. Avrupa, 'Yunan siyasi tiyatrosu'nun aleti olmamalıdır" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

"Yunanistan gaspçılık arayışlarını bir kenara bırakmalı" diyen Çelik, devamında şunları kaydetti:

"Yunanistan'ın Türkiye'nin faaliyetine itiraz etmesinin hiçbir hukuki ve meşru dayanağı yoktur. Bölgedeki Yunan adalarının Türkiye'nin kıta sahanlığını kesmesi gibi bir iddia uluslararası hukukun hakkaniyet ilkesine aykırıdır."

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU