Rusya Güvenlik Konseyi yetkilisi: ABD kendi çıkarları için Avrupa'yı boğmak istiyor

Rusya Güvenlik Konseyi yetkilisi Venediktov , ABD'nin Avrupa ülkelerine 'NATO kapsamındaki müttefiklerini ilişkilerini sürdürmek istiyorsunuz, bedelini ödeyin' mantığıyla yaklaştığını söyledi

Fotoğraf: Reuters

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreter Yardımcısı Aleksandr Venediktov, ABD’nin yeni tip koronavirüsün oluşturduğu durumdan istifade ettiğini ve kendi çıkarları uğruna Avrupa ülkelerini 'boğmak' istediğini öne sürdü.

Sputnik'e konuşan Venediktov, ABD'nin Kovid-19 pandemisi koşullarında Avrupa'ya yönelik birtakım planlar geliştirdiğini belirtti.

"Washington bir şey söyler ve nokta koyar. Bunu uygulamak Avrupalıların işi" ifadelerini kullanan Venediktov, Avrupa'nın ABD'den gelen talimatları uyguladığını kaydetti.

Venediktov , ABD'nin Avrupa ülkelerine 'NATO kapsamındaki müttefiklerini ilişkilerini sürdürmek istiyorsunuz, bedelini ödeyin' mantığıyla yaklaştığını da ekledi.

ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması (INF) ve Açık Semalar Anlaşması'ndan çekilme yönündeki kararlarına dikkat çeken Rus yetkili, "ABD, Avrupa'nın güvenliğinin doğrudan bağlı olduğu bu anlaşmaları Avrupalıların 'söz sahibinin' kim olduğunu kesin olarak anlaması için yok ediyor" dedi.

Venediktov, ABD yönetiminin Avrupa'nın Kuzey Akım 2 üzerinden ucuz gaz almaması için her türlü önlemi aldığını da belirtti.

 

Independent Türkçe, Sputnik

DAHA FAZLA HABER OKU