ABD’de yüzlerce kişinin katıldığı partide silahlar ateşlendi

17 yaşındaki genç yaşamını yitirirken bir polis memuru da boynundan vuruldu

Cumartesi akşamı başlayan parti, Instagram üzerinden duyurulmuştu (NBC4 Washington/AP)

Pazar gününün erken saatlerinde ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenen büyük açık hava partisinde çıkan tartışma üzerine silahlar patladı. 17 yaşındaki Christopher Brown yaşamını yitirirken 20 kişi de yaralandı.

Öldürülen Christopher Brown’ın akrabaları, 17 yaşındaki gencin henüz bir yıl önce baba olduğunu ve bir çocuk daha beklediğini söyledi.

Açıklama yapan polis teşkilatı, mesai saatleri dışında olan 22 yaşındaki bir polis memurunun boynundan vurularak yaşam savaşı verdiğini, diğer yaralıların durumununsa ciddi olmadığını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Silahını ateşleyen en az üç kişinin arandığı açıklanırken herhangi bir tutuklama bilgisi henüz gelmedi.

Washington DC Metropol Polis Birimi Şefi Peter Newsham, niçin silahların ateşlendiği konusunda henüz net bir bilgiye sahip olmadıklarını ifade etti.

Bölge sakinlerinden Nelson Bostic önce silah seslerini duyduğunu, sonra da yere yatarak otomobillerin altına saklanan insanları gördüğünü ifade etti.

Partiye katılanlardan SaintClairDMV mahlaslı bir müzisyen de sakin ilerleyen parti için “Aptalca davranmadan önce iki kere düşünmeni sağlayacak kadar polis vardı” dedi.

Screenshot.png
Yaralananlardan ikisi, yaşamını yitiren Christopher Brown gibi 17 yaşında (Charisma Brown)


Polis Şefir Newsham, bütün yasaklara rağmen yüzlerce kişinin katıldığı söylenen partiyle ilgili olarak “Kovid-19 sırasında böyle toplanmalara izin veremeyiz. Bu çok tehlikeli” ifadesini kullandı.

Washington DC Belediye Başkanı Muriel Bowser da olay yeri yakınlarında gazetecilere yaptığı açıklamada 50’den fazla kişinin bir araya gelmesinin ve kamusal alanda içkiyle esrar kullanılmasının yasak olduğunu hatırlattı. Vukuat olmasa dahi polisin böyle etkinlikleri engellemesi gerektiğini vurguladı.

Washington Post, Instagram üzerinden partiyi duyuran organizatörlere ceza verilebileceğini bildirdi.

2020’de Washington DC’de şimdiye kadar 115’i aşkın kişi öldürüldü. Bu sayı, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 17 artış anlamına geliyor.


Independent Türkçe, Washington Post, AP, CBS

DAHA FAZLA HABER OKU