İnce yasağı deldi, CNN Türk'e konuştu: Kim hain göreceğiz

İnce, CHP'nin "CNN Türk'e konuşmama" yasağını deldi. Gelecek hafta bir basın toplantısı düzenleyeceğini açıklayan İnce, partisine küskün olmadığını belirtti

Yeni parti kuracağı iddialarıyla gündemde olan Muharrem İnce, bazı CHP'lilerin ihraç edilmesine yol açan yasağı deldi ve CNN Türk'e konuştu.

 Yaptığı kısa açıklamada gelecek hafta Ankara'da bir basın toplantısı yapacağını bildiren İnce, şunları söyledi:

Önümüzdeki hafta Ankara'ya gideceğim. Hakkımda bir sürü iftira ve yalanlar var. İpe sapa gelmez adamlar açıklama yapıyor. Kulaklarımı kapatıp Ankara'da her şeyi açıklayacağım. Yazılıp çizilenlerden haberim var. Önümüzdeki haftaya kadar beklesinler. Hain diyenler bölücü diyenler herkes önümüdeki haftayı beklesin. Biz Atatürk'ün partisinin 40 yıllık neferiyiz. CHP'ye küskün değilim.

İnce, CNN Türk’e demeç vermesinin sebebinin muhabir ve kameramanın İstanbul’dan Yalova’ya gelmiş olmaları olduğunu belirtti.  

CHP boykot kararı almıştı

CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) 3 Şubat'ta gerçekleşen toplantısında alınan kararı açıklayan Tuncay Özkan, "Partimize ve partililerimize tuzak kurma, kötü gösterme ve gerçekleri çarpıtma gayretleri nedeniyle, CHP’lilerin CNN Türk kanalındaki yayınlara katılmaması kararını almıştır" demişti.

"CNN Türk, özgür ve bağımsız haber kanalı olmak yerine, tıpkı Ahaber gibi iktidarın borazanı bir propaganda aygıtı olmayı tercih etmiştir" diyen Özkan, CNN Türk'ün halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını ayaklar altına aldığının altını çizmişti.

Bu kararın ardından bazı partililer ihraç edilmişti.

EdwhbFkX0AEqOR5.jpg
CHP söz konusu yasağı delen Ümit Kocasakal ve İrem Çiçek’i partiden ihraç ederken Yılmaz Büyükerşen’e aynı uygulama yapılmamıştı. (Fotoğraf: Hakan Çelik / Twitter)

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU