Kılıçdaroğlu'dan partisine 'İnce' talimatı

CHP liderinin, yeni parti kurma hazırlığında olan İnce'ye "Gitme kal" demeyeceği ifade edildi

Fotoğraf: CHP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin geçmiş dönem cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin yeni parti kuracağı tartışmalarına ilişkin tepkisiz kalınması talimatı verdi.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, Kılıçdaroğlu’nun İnce nedeniyle partiden olası kopuşları engellemek için Hakkı Suha Okay’ı MYK’d agörevlendirerek mesaj verebileceği dile getirilirken Bülent Tezcan’a da görev vererek İnce’ye yönelik net bir çıkış yapabileceği de değerlendiriliyor.

CHP sessizliğini korurken, Muharrem İnce cephesinde de görüşmelerin sürdüğü ifade ediliyor. Edinilen bilgiye göre, İnce’nin mevcut bazı belediye başkanlarıyla temas kurduğu belirtiliyor.

İnce’nin doğrudan bir açıklama yapmaması durumunda CHP içinde sessiz kalınması eğiliminin sürmesi bekleniyor. Parti kaynakları bu hafta sonu gerçekleşecek parti meclisi (PM) toplantısında Kılıçdaroğlu’nun bu konuda dolaylı bir mesaj verebileceğini öne sürülüyor.

Milliyet’in haberinde de CHP liderinin, İnce’yi bir görüşmeye davet ederek, yeni parti kurma kararından vazgeçirmeye çalışmak gibi bir niyetinin de bulunmadığı kaydedildi.

12 Ağustos’ta belge açıklayacak

Bu arada Cumhuriyet, Muharrem İnce’nin “ortadan kaybolmak”la suçlandığı Cumhurbaşkanlığı seçim gecesine ilişkin bir belge açıklayacağını yazdı.

Gazetenin genel yayın yönetmeni Aykut Küçükkaya, şunları yazdı:

Muharrem İnce “yeni parti” çıkışının ardından başlayan polemiğin büyümesi üzerine 12 Ağustos Çarşamba günü açıklama yapma kararı aldı. Eylül ayı başında yapmayı planladığı bu açıklamayı öne çekmenin gerekçesini “ismi üzerinde oluşan siyasi tartışma rüzgârının boyutunun büyümesi” üzerine “strateji” değiştirme olarak düşünebiliriz. Peki, İnce 12 Ağustos’ta ne açıklayacak?

Edindiğim bilgiye göre açıklayacağı konunun başlığı kamuoyunda, CHP tabanında Muharrem İnce’nin ortadan kaybolmakla eleştirildiği “Cumhurbaşkanlığı seçim gecesiyle” ilgili... Özetle İnce ve yakın ekibinin iddiası, “CHP 60 bin sandığa gözlemci koymadı” olacak...

Cumhuriyet, Milliyet

DAHA FAZLA HABER OKU