Çavuşoğlu, Yunanistan ve Mısır arasındaki anlaşmayı değerlendirdi: Hem Türkiye'nin hem de Libya'nın kıta sahanlığı ve haklarını ihlal ediyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunanistan ile Mısır’ın anlaşmasına tepki gösterdi ve anlaşmanın yok hükmünde olduğunu kaydetti

Fotoğraf: Reuters

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan – Mısır anlaşmasına tepki gösterdi.

Çavuşoğlu, “Koordinatlardan anladığımız, bahsettikleri anlaşma hem Türkiye’nin hem de Libya’nın kıta sahanlığını ihlal ediyor. Yok hükmünde” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yunanistan ile Mısır arasında bugün imzalanan deniz yetki alanları sınırlandırma anlaşması hakkında Malta’da değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakanı, anlaşmanın yok hükmünde olduğunu sahada da masada da göstermeye devam edeceklerini ifade etti.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, bugün Kahire'de deniz yetki alanlarının sınırlandırılması anlaşmasını imzalamıştı.

İki ülke dışişleri bakanları arasında deniz yetki alanlarının sınırlandırılması anlaşmasıyla ilgili 12'nci teknik görüşme, geçen haziranda Kahire'de yapılmıştı.

Dışişleri Bakanlığı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bugün imzalandığı açıklanan sözde deniz yetki alanları sınırlandırma anlaşması, Türkiye için yok hükmündedir. Bu anlayışımız sahada ve masada ortaya konacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU