ABD’de Twitter’daki onlarca onaylı hesabın ele geçirilmesi olayıyla ilgili bir çocuk tutuklandı

ABD’li yetkililer 17 yaşında olduğu belirtilen çocuğun 30’dan fazla suçlamayla karşı karşıya olduğunu ifade etti

Fotoğraf: AA

Aralarında eski ABD Başkanı Barack Obama ve Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in de olduğu birçok ismin Twitter hesabınının ele geçirilmesi olayıyla ilgili ABD’de 17 yaşındaki bir çocuk tutuklandı.

ABD’li yetkililer, şüphelinin Florida'da tutuklandığını bildirdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Florida eyaletinde Tampa şehrindeki genç, Microsoft kurucusu Bill Gates, Tesla CEO'su Elon Musk, Amazon CEO'su Jeff Bezos, Demokrat Partili Joe Biden'ın da aralarında olduğu birçok ünlü ismin Twitter hesabını hack'lenmesi olayını 'planlayan kişi' olma suçlamasıyla karşı karşıya.

Onlarca hesap ele geçirildi

Twitter’ın tarihindeki en büyük güvenlik sorununu yaşadığı olayda dünya kamuoyunun yakından tanıdığı onlarca hesap ele geçirildi.

Hesaplardan yapılan paylaşımlar, karşılığında daha fazlasını geri alacaklarına dair yalan vaatle, kullanıcıları belirli bir adrese bitcoin göndermeye yönlendirdi.

Twitter’da daha önce birçok kez bitcoin dolandırıcılığı yaşansa da böylesine büyük çaplı bir olayla ilk kez karşılaşıldı.

Olayın ardından Twitter, onaylı hesaplardan tweet atılmasına engel koydu ve saatlerce mavi tikli hesaplar paylaşım yapamadı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU