Kılıçdaroğlu: İnsan onurunu koruyarak yardım yapacağız

Kurban Bayramı dolayısyla bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Yoksula, yolda kalmışa hakkını verip israftan kaçınacağız" dedi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, insan onurunu koruyarak yardım yapacaklarını belirtti / Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin huzura, birlikteliğe, berekete ve yardımlaşmaya ihtiyacı olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Kovid-19 pandemisi nedeniyle genelde dünyanın özelde ise Türkiye’nin derin bir ekonomik ve siyasal buhran içerisinde karşılandığını söyleyen Kılıçdaroğlu, umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini vurguladı

“Her sorunumuzu akılla, bilgiyle, birikimle, deneyimle çözeceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, “Güzel ülkemizin huzura, birlikteliğe, berekete ve yardımlaşmaya ihtiyacı var. Bunu hep beraber gerçekleştireceğiz. Yoksula, yolda kalmışa hakkını verip israftan kaçınacağız. Hiç kimseyi kimliği, inancı ve yaşam tarzı dolayısıyla ötekileştirmeyeceğiz" dedi.

Hedeflerinin hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, her evde huzurun ve bereketin olduğu güzel Türkiye'yi inşa etmek olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Komşumuz açken tok yatmayacak, yapacağımız yardımı da insan onurunu koruyarak yapacağız. Yani sağ elin verdiğini sol el görmeyecek" ifadelerini kullandı.

Dünya Kovid-19 salgınıyla uğraşırken İslam dünyasında ayrıca acı, kan ve gözyaşı olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, bu acıların durmasının da en büyük dileği olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: 

"Bu duygularla, salgın hastalıkla mücadelenin ön safında yer alarak şehit düşen sağlık personelimize, terörle mücadelede şehit düşen güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Yurttaşlarımızın bu zor dönemde güzel bir bayram geçirmesi en büyük dileğimdir. Kurban Bayramı'nız kutlu olsun."
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU