Bahçeli: Fatih'in vakfiyesi ile Atatürk'ün emanetleri muhtevasında sanal uçurumlar oluşturmak soysuzluktur

Ayasofya'nın camiye çevrilmesi sonrası başlayan tartışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, "Ecdadımız ve büyük değerlerimiz arasındaki bağı koparmaya çalışmak sadece sorumsuzluk değil, milletimize karşı büyük bir saygısızlık ve suçtur" dedi

Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, Kurban Bayramı için yayınladığı mesajda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bayramların Türk milletinin barış, huzur, kardeşlik ve kaynaşma hazinesi olduğunu ifade eden Bahçeli, "Bu yönüyle bayramlar mensubiyet şuurunun kökleşmesini sağlayan, milletsiz ve milliyetsiz kumpasların kazınıp atılmasını temin eden imkan ve irade kaynağıdır" dedi.

Türk ve İslam coğrafyalarının bugün istikrarsızlık içinde bocaladığını vurgulayan Bahçeli, "Yüz milyonlarca masum soydaşımız ve din kardeşimiz emperyalist operasyonlarla boğuşmaktadır" ifadelerini kullandı.

"Ayasofya Camisi, kinlerini pusula yapmış çevrelerin ipliğini pazara çıkardı"

İslamofobi ile Türkofobinin hızla tırmanış halinde olduğuna vurgu yapan Bahçeli şunları kaydetti:

Kimi zaman diplomatik zorbalıklar, kimi zaman siyasi zorlamalar, kimi zaman ekonomik ablukalar, kimi zaman da tarihsel husumetler vasıtasıyla devasa bir medeniyet birikiminden, dev bir kültür ve inanç müktesebatından intikam için kuyruğa girenlerin hüviyeti bellidir.

Esef verici bir durumdur ki, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif kinlerini pusula yapmış çevreleri, yüz hatları nefretle çizilmiş kötü niyetlileri deşifre etmekle kalmamış, bunların ipliğini pazara çıkarmıştır. Bu vesileyle Kurban Bayramı öncesi milletimize bir başka bayram yaşatan, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif’in açılış sürecinde kararlı bir duruş, kesin ve kesintisiz bir tutum sergileyen Sayın Cumhurbaşkanımıza da gönülden teşekkür ediyorum.

Ayasofya’nın camiye çevrilmesine karşı çıkanlara da tepki gösteren Bahçeli şöyle devam etti:

Ancak daha tuhafı içimizden çıkan, bizdenmiş gibi görünüp de karşımıza geçen, toplu saldırı ve suikastlara refakat eden kimlik ve kişilik kaybıyla malul odakların affı mümkün olmayan namertlikleri ve nimet bilmezlikleridir.

Ayasofya’nın müze kalmasını isteyen müzelik ve müzayedelik siyaset ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri bunlar arasındadır. Terör örgütleriyle demokrasi kisvesi altında dostluk ve yakınlık kuran işbirlikçiler bunlardan bazılarıdır. İkinci yüzyıla çağrı yaparken geçmiş Türk yüzyıllarını çiğneyen, milli ve manevi değerleri örseleyen tarihsiz, tabansız ve tahammülsüz siyasi güruhun bunlardan farkı yoktur.

"Egemenlik haklarımız istiklal şerefimizin vazgeçilmez önşartıdır"

Türkiye Cumhuriyeti’nin egemen, milli ve üniter bir devlet olduğuna vurgu yapan Bahçeli, "Egemenlik haklarımız istiklal şerefimizin vazgeçilmez önşartıdır. Hiç kimse, hiçbir odak bundan en küçük taviz veya tavsama beklememelidir" ifadelerini kullandı.

"Ecdadımız ve büyük değerlerimiz arasındaki bağı koparmaya çalışmak sadece sorumsuzluk değil, milletimize karşı büyük bir saygısızlık ve suçtur" diye Bahçeli şunları kaydetti:

Anıtkabir ile Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif hattında kutuplaşma yaratmak, bölücülük yapmak, Fatih Sultan Mehmet Han’ın vakfiyesi ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetleri muhtevasında sanal uçurumlar oluşturmak en hafif tabirle soysuzluktur.

"Türkiye durmayacak, engellere takılmayacaktır"

Türkiye’nin dünyanın ve içinde bulunduğu bölgenin çetin ve zorlu şartlarında olağanüstü bir diriliş ve yükseliş gösterdiğini belirten Bahçeli, terörle mücadelenin de kahramanlıklarla devam ettiğini ifade etti.

Bahçeli, "Libya’da, Suriye’de, Irak’ta, Doğu Akdeniz’de, hatta yurdumuzun her köşesinde milli ve ahlaklı politikalarla bekamıza, güvenliğimize, egemenlik haklarımıza, elbette tarihi mirasımıza meşru ve hukuki sınırlar dahilinde sahip çıkılmaktadır" diye konuştu.

"Nerede bir mazlum varsa, nerede hakkı yenmiş, barış ve huzura susamış bir mağdur bulunuyorsa Türkiye bütün gücüyle oradadır" diyen Bahçeli şöyle devam etti:

İç işgal ve ihanet cephesinin rahatsızlığı nitekim bundandır. Ancak Türkiye durmayacak, engellere takılmayacaktır. Bayramların coşkusuyla, milli birlik ve dayanışma ruhunun cesaret ve ferasetiyle hedeflerine adım adım vasıl olacaktır. Cumhur İttifakı’nın muteber ve muhterem iradesi bunu sağlamaya hem mecbur hem de muktedirdir.

Kurban ibadetlerinin kabulünü içtenlikle dilediğini ifade eden Bahçeli, "Yurt içinde ve yurt dışında hayat ve varlık mücadelesi veren aziz vatandaşlarımın, Türk ve İslam aleminde bir sancak gibi yükselen bütün kardeşlerimin Mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU