Küme düşmeme kararı Süper Lig'de kalmaları kesinleşen takımları memnun etti: Hatalarımızdan ders çıkaracağız

Süper Lig'de küme düşmeleri kesinleşen ancak TFF'nin aldığı kararla bu durumdan kurtulan kulüplerden Ankaragücü, "Türk futbolu zarar görmesin diye biz oynamayı kabul ettik" derken, Yeni Malatyaspor'dan "Hatalarımızdan ders çıkaracağız" mesajı geldi

Ankaragücü, Yeni Malatyaspor ve Kayserispor, gelecek sezon da Süper Lig'de mücadele edecek / Fotoğraf: AA

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının damga vurduğu Süper Lig 2019-2020 Cemil Usta Sezonu'nun bitmesinin ardından Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) bir alt lige düşecek takımlarla ilgili aldığı karar, sezona damgasını vurdu.

2019-2020 sezonunda oynanan 34 hafta sonunda küme düşmeleri kesinleşen MKE Ankaragücü, BtcTurk Yeni Malatyaspor ve HES Kablo Kayserispor kulüpleri, kararı olumlu karşıladı.

Sezonu 18. sırada bitiren Ankaragücü, küme düşmenin kaldırılmasından dolayı gelecek sezon da Süper Lig'de oynamaya hak kazandı.

Verilen kararın ardından TRT Spor'a konuşan Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, taleplerinin dikkate alınmasından dolayı teşekkür etti.

"Düşen bir takım olarak kararlar alınırken konuşmak doğru değildi" diyen Mert, şöyle konuştu:

Salgın döneminden sonra biz aslında diğer liglerin iptal olduğunu, bizim de fikrimizin bu yönde olduğunu belirtmiştik. Türk futbolu zarar görmesin diye biz oynamayı kabul ettik. Sonrasında oynadık ve düştük, düştükten sonra da talebimizi ilettik ve kabul ettiler. Herkese teşekkür ediyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Adil Gevrek: Hatalarımızdan ders çıkaracağız

Süper Lig'de 2019-20 sezonunda küme düşmenin kaldırılmasının ardından, en az bir sezon daha Süper Lig'de mücadele etme hakkı kazanan kulüplerden Yeni Malatyaspor'da kulüp başkanı Adil Gevrek, karardan dolayı teşekkürlerini iletti:

Karar verebilen, bizi dinleyen herkese çok teşekkür ediyorum. Biz de çok hatalar yaptık. Hatalarımızdan ders çıkaracağız. Şu an çifte bayram yaşasak da daha sağlam adımlar atacağız. Bütünleşeceğiz. Malatya'yı daha ileriye taşımak istiyoruz. 

Berna Gözbaşı: 9 aylık başkanım ama 10 yıllık şeyler yaşadım

TFF'nin kararı sonrası kümede kalması kesinleşen Kayserispor'un başkanı Berna Gözbaşı ise şu değerlendirmeyi yaptı:

Biz sadece düşme kalksın, lig 21 takımlı olsun demedik. Rapor sunduk, diğer ülkelerle alakalı çalışmalar yapmıştık. Yerini buldu. Bütün liglere hayırlı olsun. Destek veren herkese çok teşekkür ederim. 9 aylık başkanım ama 10 yıllık başkan kadar şeyler yaşadım. Herkese çok teşekkür ederim. Görevime devam edeceğim. Daha ayağı yere sağlam basan sistemi kurmak istiyorum. Yine zorlu olacak ancak inşallah Kayserispor bu günleri bir kez daha görmeyecek. İnşallah daha iyi, daha sempatik bir Kayserispor izleteceğiz.

 

Independent Türkçe, TRT Spor

DAHA FAZLA HABER OKU