Trump 101 yaşındaki savaş gazisini başkanlık uçağı Air Force One’la gezdirecek

Uçakla seyahat edip edemeyeceğini soran gaziye Trump, “Bunu halledeceğiz… Air Force One hoşuna gidecek” dedi

Trump, 100 yaşın üzerindeki gazilere takıldı: 90’ın üzerinde göstermiyorsunuz

ABD Başkanı Donald Trump, 101 yaşındaki savaş gazisini başkanlık uçağı Air Force One’la gezdirmeyi kabul etti.

Trump, Beyaz Saray’da Perşembe günü bir grup savaş gazisini ağırladı. Eski muhariplerin arasında II. Dünya Savaşı gazisi olan 101 yaşındaki Paul Wigfield de yer aldı.

Wigfield, Haziran 1944’te Utah Beach’te yaşadıklarını Trump’a anlattı. D-Day olarak anılan, müttefik güçlerin Kuzey Fransa’yı işgal ettiği aylarca süren tarihi Normandiya Çıkarması’nı anlatırken Wigfield, “Yaralanmadan önce 2 hafta boyunca oradaydım. Gece ve gündüz hep savaş alanındaydım” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haziran’da Normandiya Çıkarması’nın 75’inci yıl dönümü etkinliklerinde Beyaz Saray yetkililerine katılacak olan Wigfield, etkinlik sonrası Washington’a dönerken başkanın uçağında seyahat edip edemeyeceğini Trump’a sordu.

Trump, “Bunu halledeceğiz. Air Force One hoşuna gidecek” açıklamasında bulundu.

Oval Ofis’te ağırladığı gazilerle şakalaşan Trump, 100 yaşın üzerindeki 3 gaziye, “90’ın üzerinde göstermiyorsunuz” diye takıldı.

Gazilerin savaş zamanıyla ilgili anlattıklarını dinleyen Trump, “Bu büyük bir zaferdi. Savaşları nasıl kazanacağımızı biliyorduk” ifadelerini kullandı.

Gazilere “bunun özel bir an” olduğunu söyleyen Trump, eski muhariplerin elini sıktı.
 


Gazilerin Beyaz Saray ziyareti, ABD Başkanı Trump’ın 9 Nisan’ı Ulusal Eski Savaş Tutsağını Tanıma Günü ilan etmesinden 2 gün sonra gerçekleşti. Trump, 9 Nisan’a ilişkin açıklamasında savaş kahramanlarını “gerçek vatanseverler” olarak tanımladı.

Eleştirmenler ise Trump’ın, Vietnam’da savaş esiri olarak tutulan ve geçen yıl hayatını kaybeden Senatör John McCain’e yönelik geçmişteki saldırgan yorumlarını hatırlattı.

Trump 1999’da yapılan bir röportajda McCain için, “O esir düştü. Esir düşmek sizi kahraman yapar mı? Bilmiyorum. Emin değilim” ifadesini kullanmıştı.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU