Kulüpler Birliği Vakfı: Bu sezon için Süper Lig'de küme düşme olmasın

Kulüpler Birliği Vakfı, küme düşmenin kaldırılması, yabancı sınırının ertelenmesi ve harcama limitlerinin ihtiyacı karşılamadığı gerekçeleriyle TFF'ye önerilerde bulundu

Kulüpler Birliği Vakfı'nın toplantısına Süper Lig'in yeni ekipleri Hatayspor ve BB Erzurumspor'un temsilcileri de katıldı / Fotoğraf: AA

Kulüpler Birliği Vakfı, yabancı oyuncu kuralı, ligden düşmenin olmaması ve harcama limiti konuları gündemiyle bir toplantı yaptı.

Beşiktaş'taki Conrad İstanbul Bosphorus Otel'de gerçekleştirilen toplantının ardından açıklamada bulunan Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, bu sezon için Süper Lig'de küme düşmenin kaldırılmasına yönelik talebin, liglerin devam ettiği gerekçesiyle federasyon tarafından daha önce kabul görmediğini aktararak şöyle konuştu:

Toplantıya Yeni Malatyaspor, Kayserispor ve MKE Ankaragücü bu sene ligden düşmenin kaldırılması talebiyle geldiler. Bu konu detaylı olarak kulüpler tarafından paylaşıldı. Kulüplerin tamamı, bu zor süreçte talebin kabul edilebileceğini paylaştı. Kulüpler Birliğinin yaptırım gücü yok, tavsiye konusunda görüş oluştu. Gelecek yıllarda 20 takımın oynayabileceği bir formatın kurulup, kulüplerin daha büyük ekonomik sıkıntı çekmesinin önlenebileceğini düşünüyoruz. Kulüpler Birliği olarak tavsiye kararımızı federasyona ileteceğiz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Yayıncı kuruluşla görüşmelere hazırız"

Süper Lig'in yayın haklarını elinde bulunduran beIN Sports'un pandemi sürecinde indirim talebiyle kendilerine geldiğini ve sürecin devamında federasyonla yapılan toplantıda sadece bu senenin değil önümüzdeki dönemin kontratının da tartışılması gerektiği görüşünde olduklarını dile getiren Sepil, şu ifadeleri kullandı:

Federasyon başkanı Nihat Özdemir birkaç gün önce beni arayarak, federasyonun bu konuda yayıncı kuruluş ile bir rakamda anlaştığını söyledi. Her ne kadar beklentinin altındaysa da yine de kulüplerin içinde olmadığı pazarlığın Kulüpler Birliği tarafından doğru bulunmadığı kararı alındı. Bundan sonra yapılacak görüşmelerde, vakıf tarafından oluşturulan icra kurulunun yer alması görüşü ortaya çıktı. Kulüplerin en önemli gelir kaynağının sürekli düşürüldüğü durumda teklifin kabul edilmesi mümkün değil. Her zaman yayıncı kuruluşla görüşmelere hazırız ama ortada mevcut kontrat olduğunu ve uygulanması gerektiğini de federasyona hatırlatırız.

"Yabancı sınırı uygulamasının bu sene yapılmasının kulüplere hiçbir faydası yok"

Mehmet Sepil, TFF'nin yabancı oyuncu sınırlamasıyla ilgili gelecek sezona dönük aldığı kararın ertelenmesinden yana olduklarını ve karar alınmadan kulüplerle istişare yapılmasını rica ettiklerini aktardı:

18 kulüp olarak birçok konuda ortak tavır alabiliyoruz. Burada kulüplerin çok doğal olarak değişik düşünceleri var. Yabancı oyuncu sayısında ortak paydada buluşmuyoruz ama 18 kulüp olarak mevcut kararın çok hızlı alındığını düşünüyoruz. Uygulamanın bu sene yapılmasının kulüplere hiçbir faydası olmadığı gibi kulüplerin zaten zor durumda olan ekonomilerinde yara açacaktır.Bizler, 'Bu işi bir yıl erteleyelim. Önümüzdeki seneden başlayarak yabancı sayısı düzenlemesi olabilir' görüşüne 

"Harcama limiti nedeniyle birçok kulüp sıkıntıya girecek"

Harcama limiti konusunda da kulüplerin sıkıntı yaşadığına dikkati çeken Sepil, şu görüşü savundu:

Bu uygulama nedeniyle birçok kulübün sıkıntıya gireceğini ve mevcut kuralın dünyadaki uygulamalara benzemediğini değerlendirdik. Endişelerimizi federasyona ileteceğiz. Bu konuda da bir icra kurulu tespit ettik. Kurul, yakın zamanda federasyona gidecek ve kulüplerin teklifini görüşecek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU