Endgame'de ölen Vision, Avengers 5'te geri mi dönecek?

Eskisi gibi olmasa da sevilen karakterin dönmesi için hala bir yol var gibi görünüyor

Kısa süre önce Avengers 5'in gizli bir süper kahraman ekibini ortaya çıkarabileceği aktarılmıştı (Marvel)

Avengers: Endgame’in ardından Marvel Sinematik Evreni’nin geleceğinin nasıl şekilleneceği belirsizliğini koruyor. Evren, Thanos’un ele geçirdiği gücün açtığı yaralardan iyileşirken, Disney+ için hazırlanan dizi Avengers’ı gelecekte nelerin beklediğini açığa çıkarabilir.

Inverse'ün haberine göre Marvel evrenine dair bilgi veren Charles Murphy, Disney+’ta yayımlanacak Wandavision dizisinin, gevşek biçimde de olsa John Byrne’ın kaleme aldığı Avengers West Coast: Vision Quest’e dayanacağını söyledi. 

Bu hikayede Vision karakteri Vigilance ismindeki uluslararası bir casus holdingi tarafından kaçırılıyor ve parçalara ayrılıyor. Murphy’nin iddiasına göre dizide yer alacak hikayelerden birinde, “Wanda, Vision’ın parçalarının dünyanın farklı noktalarına dağılmasının ardından onu yeniden bir araya getirmeye çalışıyor.”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Her ne kadar, Wanda ve çizgi romandaki Yenilmezler onu bir araya getirmeyi başarsa da, Vision eski halinden epey farklı bir biçimde kendine geliyor. Artık hayalet gibi beyaz ve anıları kayıp. Hikayenin bundan sonraki kısmında White Vision olarak anılıyor ve geçmişiyle herhangi bir duygusal bağı kalmıyor. 

Vision’ın Endgame’in sonunda öldüğü düşünülürse, bu hikaye Wanda’nın rüyalarının ötesinde daha kalıcı bir dönüşe işaret ediyor gibi görünüyor. Fakat bu dönüş beraberinde olumsuz bir etkiyi de getiriyor. 

Eğer Vision gerçekten bu hikayedeki gibi geri dönerse White Vision, Wanda’ya ya da geçmiş Avengers filmlerinde yaşanan olaylara dair hiçbir şeyi hatırlamayacak.

Murphy’nin dizinin gevşek biçimde çizgi romandaki hikayeye dayanacağını söylemesi White Vision’ın hatıralarına eskisi gibi kavuşabileceğini ima ediyor. Ancak bu Marvel Sinematik Evreni’ndeki mantıksal ilerleyişle pek de uyumlu görünmüyor.

Son iki Avengers filmindeki sarsıntılı olayların ardından artık yeni bir başlangıç yapılabilecek yeni bir evreye geçme zamanı ve bu açıdan her şeyi unutmuş bir karakterden daha iyi ne olabilir? 

Eğer Wandavision’da Wanda ve Vision duygusal olarak ayrı olsa da fiziksel olarak yeniden bir araya gelebilirse, Avengers 5 onların eskisi gibi bir arada olmasına olanak tanıyacak ikinci şansı yaratabilir. 

 

Independent Türkçe, Inverse

DAHA FAZLA HABER OKU