The Sun'ın avukatı: Johnny Depp, "yoğun kadın düşmanlığı" öfke nöbetlerine yol açan "umutsuz bir bağımlı"

İftira davasında aktörün madde bağımlılığının, kıskançlığının ve öfkesinin onu partneri açısından tehlikeli kıldığı dile getirildi

Depp'in boşanmadan önce Heard ile birlikte olduğunu iddia ettiği Elon Musk'ı "cinsel organını kesmekle" tehdit ettiği ortaya çıkmıştı (AFP)

The Sun gazetesinin avukatları Yüksek Mahkeme'ye, Johnny Depp'in eski eşi Amber Heard'e uyguladığı iddia edilen saldırgan öfke nöbetlerinin "derin kadın düşmanlığından" kaynaklandığını söyledi.

Karayip Korsanları yıldızı kendisini "eşini döven biri" diye niteleyen 2018 tarihli haber nedeniyle The Sun'ın yayıncısı News Group Newspapers'a (NGN) ve tabloid gazetenin baş editörü Dan Wootton'a karşı davacı konumunda.

İftira davasının sonuna yaklaşırken verilen son ifadelerde NGN'yi temsil eden Avukat Sarah Wass, aktörü "umutsuz bir bağımlı" diye nitelendirdi ve aktörün madde bağımlılığının, kıskançlığının ve öfkesinin onu partneri açısından tehlikeli kıldığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Wass, Pazartesi mahkemeye katılmayan Depp'in oyuncu ve model olan eski eşi Heard'e saldırdığını ve kadınlara dair aşağılayıcı bir dil kullandığını iddia etti.

Wass, aktörün aşırı uyuşturucu kullanımının kontrolsüz patlamalara yol açtığını, bu sırada “Canavar” diye adlandırdığı saldırgan başka bir kişiliğe dönüştüğünü ve davranışlarının boyutuyla ilgili kendi anılarının uyuşturucu ve alkol nedeniyle bozulduğunu söyledi.

Depp'in Heard ve diğer kadınlar hakkında “fahişe”, “sürtük” veya “beş para etmez fahişe” gibi kelimeler kullandığı mesaj ve e-postalara atıfta bulunan Wass, Depp'in mahkemeye örnek aldığını söylediği “güneyli beyefendi” olmaktan çok uzak olduğunu söyledi.

Wass, Depp'in 2013'te aktör Paul Bettany'e gönderdiği mesajlardan alıntı yaptı. Bu mesajlarda Depp'in Heard hakkında, "Onu yakmadan önce boğalım!!! Öldüğünden emin olmak için daha sonra yanmış cesedini d**eceğim” diye yazdığı iddia ediliyor.

Wass, Depp'i “yoğun kadın düşmanlığı” ile suçladı ve aktörün Heard'ün sözde diğer partnerlerine duyduğu kıskançlığın birçok şiddet olayının katalizörü olduğunu söyledi.

 

afp.jpg
Heard, kız kardeşini korumak için Depp'e vurduğunu kabul etmişti (AFP)

 

Avukat, “Depp kadınları itibarsızlaştırmak için kullanılan daha eski moda yöntemleri uygulamaya çalıştı. O (Heard) bir servet avcısı, şirret bir kadın ve zina yapan biri” diye konuştu.

Davanın başında Depp, Heard'ün aile içi istismar iddialarının yıllar içinde “sigorta poliçesi” olarak inşa edilen bir “aldatmaca” olduğunu iddia etmişti.

Wass, "kritik bir kanıt" diye tanımladığı ve Heard'ün 2013'te çift henüz evlenmemişken kendine gönderdiği, Depp'in uyuşturucu kullanımından kaynaklanan öfke nöbetlerine dair hislerini kaydettiği e-postadan satırlar okudu. E-posta Depp'e hitaben yazılmış fakat ona gönderilmemişti.

Heard e-postada, “Bana tekrar tekrar vurdun. Hiç yapmaman gereken bir şeydi ... ve alkol ve uyuşturucu olmadan bunların hiçbiri mümkün olmazdı. HİÇBİRİ” diye yazıyor.

Depp, Heard'e şiddet uyguladığına dair 14 suçlamayı reddediyor.

Depp'in avukatı David Sherborne'un Salı kendisinin son argümanlarını sunması bekleniyor. Kararın hemen verilmesi beklenmiyor.

Reuters'dan da yararlanılmıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU