Avrupa ülkeleri ani koronavirüs artışına karşı yeni tecrit önlemlerini hayata geçiriyor

Fransa, İspanya, Almanya, Belçika ve Romanya'nın bazı bölgelerinde Kovid-19 bulaşma oranları artıyor

İspanya'nın Katalonya bölgesinde yerel hükümet, koronavirüs vakalarının artması nedeniyle tüm disko, gece kulübü ve etkinlik merkezlerinin kapatılması talimatı verdi (AFP)

Avrupa'daki yeni koronavirüs vakalarındaki artış, birçok ülkeyi “ikinci dalgayı” önleme amacıyla daha sıkı kısıtlamaları değerlendirmeye itti.

İspanya, Fransa, Belçika, Almanya ve Romanya, vatandaşların yaz havalarında hastalığa karşı savunmasını düşürmeye başladıkları endişesinin varolduğu sırada bulaşmalarda önemli bir artış yaşadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fransa Sağlık Bakanlığı, binden fazla vaka kaydedilmesinden sonra yaptığı açıklamada, “Son zamanlardaki alışkanlıklarımız virüsün birkaç haftadır yayılmasına yardım etti" dedi.

Birini selamlarken mesafeyi korumak, sohbet ederken uzak durmak, düzenli şekilde el yıkamak ve kapalı alanlarda maske takmak yaz ve tatil günlerinde zoraki görünebilir. Ancak bu bireysel ve kolektif çaba, virüsün özgürlüğümüzü çiğnemesini ve salgının geri gelmesini önlemek için çok önemli.

İspanyol sağlık yetkilileri de, geçen ay tecridin sona ermesinden bu yana ülkede en büyük günlük vaka artışının bildirilmesinin ardından halkı yönergeleri daha sıkı takip etmeye çağırdı.

 Hükümetin sağlık uzmanlarından Maria Jose Sierra, “İki hafta içinde bulaşma oranımızı üç katına çıkardık. İkinci bir dalga görebiliriz ama önümüzdeki haftalarda neler olacağına bakmalıyız" dedi.

Sierra'nın açıklaması, izleri bir bara kadar takip edilen 55 yeni vakanın görüldüğü Murcia'nın güneydoğu bölgesindeki Totana kasabasının 30 bin sakinin perşembe günü tecrit altına alınmasından sonra geldi.

Romanya'daki yetkililer de cuma günü kaydedilen günlük binden fazla yeni bulaşmanın suçunu, halka açık kapalı mekanlar ya da toplu taşıma da dahil, maske takmadaki eksiklikte buldu.

Bu arada Belçika, yeni bulaşma sayısının bir önceki haftaya göre yüzde 89 artmasından sonra kalabalık dış mekanlarda maske takmayı zorunlu hale getirerek kısıtlamaları güçlendirdi. Cuma günü üç yaşındaki bir kız çocuğu Kovid-19 kaynaklı komplikasyonlar sonucu hayatını kaybetti.

İspanya'nın son iki hafta içindeki vakalarının neredeyse yarısını kaydeden Katalonya'nın kuzeydoğu bölgesindeki birkaç kümelenme de Fransa Başbakanı Jean Castex'in insanlara tatil için bölgeye seyahat etmemeleri tavsiyesini vermesine yol açtı.
 


Cuma günü Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sınır kontrollerini sıkılaştırmayı ve muhtemelen havaalanlarında uluslararası yolcular için karantina önlemleri almayı değerlendirmek üzere bir savunma konseyi toplantısına başkanlık etti.

İtalya'daysa yetkililer, son günlerdeki birkaç vakayı yurtdışından geri dönenlere, tatilcilere ve denizden kurtarılan göçmenlere bağladı.

Geçen hafta Capri adasının belediye başkanı turistlere sokaklarda maske takmalarını, cuma günü İtalya Sağlık Bakanı Roberto Speranza da Romanya ya da Bulgaristan'dan gelen herkesin kendini karantinaya almasını emretti.

Almanya, 815 vakayla mayıs ortasından bu yana en yüksek günlük vaka sayısını kaydettikten sonra geri dönen tatilcilere ücretsiz koronavirüs testleri sunacağını açıkladı.

Alman hükümeti, yüksek riskli bölgelerden karayolu, tren ve otobüsle ülkeye giren kişilerin sınır yakınındaki rastgele noktalarda testlere tabi tutulacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Jens Spahn yaptığı açıklamada, "Mevcut bulaşma rakamları bir kez daha hâlâ koronavirüs pandemisinin ortasında olduğumuzu gösteriyor. Ve seyahatlerin artması, Almanya'ya daha fazla bulaşmanın geri getirilmesi riskini fazlalaştırıyor" dedi.

Ajanslardan da yararlanılmıştır

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU