Geçici işten çıkarmalar ABD’de umutları tüketti: 10 milyon çalışan boşlukta

Yeni ankete göre ABD’de geçici olarak işten çıkartılanların olduğu hanelerin yarısı, artık bu işlerin tamamen kaybedildiğini düşünüyor

Bütün Amerikalıların yaklaşık yarısı, pandemi sürecinde gelir kaybettiğini ifade etti (AP)

Associated Press (AP) haber ajansı ve NORC Halkla İlişkiler Araştırma Merkezi’nin yaptığı son araştırma, küresel koronavirüs salgınının ABD toplumundaki etkilerini gözler önüne serdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ailesinde geçici işten çıkartılma deneyimi olan Amerikalıların yaklaşık yarısının, bu işlerin artık tamamen kaybolduğuna inandığı ortaya çıktı. Umutların tükenmesi, yaklaşık 10 milyon çalışanın ya yeni bir işveren ya da yeni bir meslek bulması gerektiği anlamına geliyor.

Nisan’da geçici işten çıkarmalardan etkilenen hanelerin yüzde 78’i mesleklerine geri döneceğini düşünüyordu. 16-20 Temmuz tarihleri arasında bini aşkın yetişkinle yapılan son araştırmaysa süreyle birlikte ümitlerin de tükendiğini ortaya koydu. Artık bu hanelerdekilerin yüzde 47’si eski işlerine yeniden başlayamayacağını düşünüyor.

Kaliforniya’da dört çocuğuyla birlikte yaşayan 35 yaşındaki Tonica Daley, yönetici olarak çalışırken kendini işsiz bulanlardan:

Doğruyu söylemek gerekirse şu aşamada dönebileceğim bir iş olmayacak. Çocuklar uzaktan eğitime başlayacak ve kreş imkanı yok.

Koronavirüs sonrası verilen haftalık 600 dolarlık işsizlik yardımıyla geçinebildiklerini söyleyen Daley, Ağustos itibarıyla bu paranın kesilmesi durumunda borç almak zorunda kalabileceğini belirtti.

Anket, Amerikalıların yalnızca yüzde 27’sinin ekonominin işlemesini, salgınla mücadeleden daha önemli gördüğünü de bildirdi.

City University of New York’ta işletme dersleri veren öğretim görevlisi Fred Folkman, “Küresel salgınla ilgili soruna tek gerçek ve kesin çözüm, aşının başarılı bir şekilde uygulanması” dedi.

Independent Türkçe, AP, Amerika'nın Sesi

DAHA FAZLA HABER OKU