Kemal Kılıçdaroğlu altıncı kez CHP Genel Başkanlığı'na seçildi

Oyların tasnifi ve sayılmasının ardından Çankaya İlçe Seçim Kurulu yetkilisi sonuçları açıkladı

Fotoğraf: AA

CHP'nin "hedef iktidar" sloganıyla gerçekleştirdiği 37. Olağan Kurultayı'nda İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, yeniden genel başkan seçildi.

Bilkent Odeon'da yapılan kurultayda genel başkanlık için oy verme işlemi saat 18.15'te tamamlandı.

Oyların tasnifi ve sayılmasının ardından Çankaya İlçe Seçim Kurulu yetkilisi sonuçları açıkladı. 

Buna göre, seçime tek aday olarak katılan Kılıçdaroğlu, oy kullanan 1318 delegeden 1251'inin oyunu alarak yeniden genel başkan seçildi. 

Kurultayda 67 oy ise geçersiz sayıldı.

CHP'nin toplam kayıtlı 1356 delegesi bulunuyor. 

Kılıçdaroğlu: Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek

Altıncı kez başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı ilk açıklamada "Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek" sözlerini kullandı.

"Çok önemli bir söz verdik"

Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Hepimiz ama hepimiz ikinci yüzyıla girerken bu beyannamenin altına imza attık. Tarihsel bir sorumluluğu hep beraber üstlendik. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek dedik. Biz yine çok ama çok önemli bir söz verdik. 2023'te cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında cumhuriyeti taçlandıracağız dedik"

"Büyük bir umutla yola çıktık" diyen Kılıçdaroğlu, "Birlikte yola çıktık birlikte mücadele edeceğiz. Biz söz verirken sadece kendi ülkemiz için söz vermedik. Bir şeyin daha altına imza attık. Bütün Orta doğu'yu savaş alanı olmaktan çıkarıp barış havzasına çevirme sözü verdik" ifadelerini kullandı.

"Yeri gelir 24 saat çalışıyırm"

Coğrafyayı barış havzasına döndüreceklerini belirten CHP lideri, şöyle devam etti:

"Barıştan yana olmayanlar iktidar oldu diye sadece cebini düşünenler, toplumu ayrıştırarak kendi iktidarlarını bir anlamda korumak isteyenler bize karşı çıkabilirler. Baskı yapabilirler.

Ne yaparlarsa yapsınlar inancımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Bizim inancımızın özü 83 milyona hizmet etmektir. Oy verdiniz teşekkür ediyorum, verdiğiniz her oya layık olmaya çalışacağım. Yeri gelir 24 saat çalışırım. Bu ülkenin huzuru için 24 saat çalışacağım"

"Birlikte olma zamanı"

Birlikte olma zamanıdır. Ayrıştırmak isteyenler kendi koltuklarını korumak isteyenlerdir. Biz bunlardan olmayacağız. Bizim siyaset anlayışımız asla böyle olmayacak. Bana verdiğiniz oyun sorumluluğunun farkındayım. Çalışacağım, mücadele edeceğim.

"Demokrasiyi güçlendireceğiz"

Dünyanın en güzel ülkesi Türkiye. Pandemi bize ağaca, suya muhtaç olduğumuzu öğretti. Gelecek çocuklarımıza güzel bir coğrafyayı sunmak zorundayız. Hep birlikte çalışacağız. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Konuşmamda söylemiştim bu kurultay, sadece Türkiye'deki vatandaşlarımızı değil Avrupa'dan Asya'ya, Afrika'ya, Amerika'ya kadar herkesin büyük bir dikkatle izleyeceğini. Bizim görevimiz bu. Demokrasiyi güçlendireceğiz.

Bana verdiğiniz görev için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bütün delege arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

İmamoğlu'ndan tebrik

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından Kılıçdaroğlu'nu tebrik etti.

 

"Hedef İktidar" etiketiyle paylaşım yapan İmamoğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı'na tekrardan ve büyük bir destekle seçilen Sayın Kılıçdaroğlu'nu tebrik ederim. CHP yerelde ve genelde çok başarılı çalışmalar yapmaya, Türkiye'nin birleştirici gücü olmaya devam edecek" sözlerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU