Tansu Çiller'den oğluyla ilgili şiddet iddialarına yanıt: Bir algı operasyonu söz konusu

Eski başbakanlardan Çiller, oğlu Mert Çiller'in eşine şiddet uyguladığı iddiası ile ilgili bir algı operasyonu söz konusu olduğunu öne sürdü

Fotoğraf: AA

Eski başbakanlardan Tansu Çiller, oğlu Mert Çiller'in eşi Zeynep Çiller'e şiddet uyguladığı iddialarıyla ilgili olarak konuştu.

Çiller kadına şiddete tümüyle karşı olduğunu belirterek, "Bunu kim yaparsa yapsın, kadına kalkan eli tutarım. Buna müsaade etmem" dedi.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin açılış programına katılan Çiller, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Oğlu Mert Çiller ve eşi Zeynep Çiller ile ilgili basında yer alan haberlerin sorulması üzerine Çiller kadına şiddet haberlerinin her zaman kendisini üzdüğünü söyledi.

Yaşamını kadınların toplumda daha iyi bir yer edinebilmeleri için bir büyük uğraş vermeye adadığını anlatan Çiller, şunları söyledi:

Bunu iktidardayken yaptım. Hatta muhalefetteyken ana muhalefetteyken, hatta koalisyonların sayılarının yetmediği ortamda buna destek vermek için meclise girerek hep yaşamımın parçası yaptım. Sadece öyle değil Anadolu yollarında, otobüslerde, yurt dışında kadını temsil ederken hep buna özen göstermiş bir geçmişten geliyorum. Tabii şunu söylemek lazım; kadına şiddete tümüyle karşıyım. Bunu kim yaparsa yapsın, kadına kalkan eli tutarım, müsaade etmem. Ancak bugün bir algı operasyonu da söz konusu. Bu algı operasyonunda çizilmek istenen bir imaj, çizilen bir resim var. Bunu Ömer adaletiyle dahi düşünsem, doğruyla ve hakikatle örtüşür bulmuyorum. Tabii herkes bir şey söyler. Herkesin de bir hesabı vardır. Ama Allah'ın da bir hesabı vardır. Zaman da daima doğrunun yanındadır. Yine öyle olacaktır. Ne olursa olsun çok üzgünüm. Aileler dağılmasın. Özellikle küçük çocuklar etkilenmesin, üzülmesin. Dolayısıyla gerçekten üzgünüm.

Zeynep Çiller mahkemeye başvurmuştu

Zeynep Çiller, Mert Çiller'in kendisini dövdüğü iddiasıyla mahkemeye başvurmuştu. 

"Kaburgaları kırılıncaya kadar" dayak yediğini ve şiddete uğradığını ifade eden Zeynep Çiller, Mert Çiller'e boşanma davası açarak çocuklarının velayetini istemişti.

 

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU