Avengers 5'te Illuminati sinyali: Yenilmezler tek süper kahraman ekibi olmayabilir

Marvel Sinamatik Evreni'ne gizli bir süper kahraman ekibinin dahil edilebileceği iddia edildi

Tony Stark karakterinin daha önce beklenenden erken evrene dönebileceği iddia edilmişti (Marvel)

Marvel Sinematik Evreni’ni 2012’den bu yana Yenilmezler (Avengers) koruyor. Şu ana kadar Thanos, Ultron ve diğer düşmanlarıyla korkusuzca dövüştüler. Çoğunlukla da bunu kamuoyunun gözü önünde yaptılar. Diğer insanlar ve dünya devletleri onların kim olduğunu ve ne yaptıklarını biliyor.

Öte yandan Avengers 5’e dair sızdırılan yeni bilgiye göre, Yenilmezler’in yanı sıra gizemli yeni bir süper kahraman ekibi de ortaya çıkabilir.

The Inverse'ün The Illuminerdi'den aktardığı habere göre, Marvel yeni bir proje üzerinde çalışıyor. Marvel’s Illuminati (Marvel’ın Illuminatisi) isimli projenin yapımcısının da Kevin Feige olduğu iddia edildi. Ancak şu ana kadar bilinenler yalnızca bununla sınırlı ve projenin bir film mi olduğu yoksa Disney+ için tasarlanan bir dizi mi olduğu bilinmiyor.

 

marvel.jpg
(Marvel)

 

Projeye yönelik herhangi bir resmi açıklama henüz yapılmadı. Yine de Marvel çizgi romanlarındaki Illuminati’nin kim olduğuna ve bu ekibin Marvel Sinematik Evreni’ne dahil edilmesinin 4. Evre ve özellikle Avengers 5 için ne anlama geldiği üzerine düşünülebilir.

Çizgi romanlarda Illuminati, Kree-Skrull Savaşı’nın hemen ardından kurulan gizli bir süper kahraman ekibi. İlk kez 2005’te New Avengers #7’de tanıtılan ekip, Tony Stark’ın her kahramanın Dünya’ya saldıran yaratıklar hakkında bilgi sahibi olduğunu fark etmesinin ardından bir araya gelmişti. Güçlerini ve bilgilerini daha erken birleştirselerdi, kitlesel yok oluşun önüne geçebilirlerdi.

Illuminati’nin kurucu üyeleri arasında Iron Man, Doctor Strange, X-Men’in Profesörü Charles Xavier, Fantastik Dörtlü’nün Reed Richards’ı, Atlantis’in kralı Namor ve Black Bolt gibi Marvel’ın en güçlü kahramanları yer alıyor.

Her üyenin perde arkasında faaliyet yürütecek gizli bir ekip oluşturma konusunda çekinceleri olsa da yalnızca Black Panther ilk toplantıya katıldıktan sonra Illuminati’nin dışında kalmayı tercih ediyor. Black Panther, ekibin iyi niyetinin felaketle sonuçlanmayacağı konusunda ikna olmadığı için böyle bir karar veriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eğer sızdırılan bilgi doğrulanırsa Illuminati’nin Profesör X’i ve diğer yeni karakterleri Marvel Sinematik Evreni’ne dahil etmesi mümkün. Özellikle Xavier’in yer alması, X-Men’in evrene dahil edileceği konusundaki tartışmaları kuvvetlendiriyor.

Dahası başlangıcından bu yana Illuminati, en önemli çizgi romanların çoğunda yer aldı. Avengers 5’in Planet Hulk’un hikaye çizgisini izleyeceği ve Illuminati’nin Hulk’u uzaya fırlatmaktan sorumlu olduğu yönünde spekülasyon yapmak da mümkün.

Ekibin evrene dahil edilmesi bu hikayenin nihayet ekranda görülmesinin zeminini hazırlayabilir.

Marvel’ın bir miktar geriye giderek Illuminati’nin Thanos’un Avengers: Sonsuzluk Savaşı’nda (Avengers: Infinity War) parmak şıklatmasının hemen ardından kurulduğunu göstermesi de mümkün. Böylece Avengers 5 için uygun ortam oluşturulmuş olur.

Öte yandan Tony Stark karakterinin çoktan ölmüş olduğu gerçeği işleri bir miktar karmaşık hale getiriyor. Bu açıdan Marvel’ın hikayeyi bir miktar değiştirip bu görevi başka bir karaktere vermesi de olası. 

 

Independent Türkçe, Inverse

DAHA FAZLA HABER OKU