Hillary, Bill'le evlenmeseydi ne olurdu: Yeni dizi Rodham, Clintonların birlikte olmadığı bir dünyayı anlatıyor

Hulu, Curtis Sittenfeld'in çok satan kitabının yayın haklarını satın aldı

11 Ekim 1975'te evlenen Hillary-Bill Clinton çiftinin düğününden bir kare (Başkan William Jefferson Clinton Kütüphanesi)

Yeni bir dizi, Hillary Rodham'ın Bill Clinton'la hiç evlenmediği alternatif bir evreni keşfe çıkacak.

Curtis Sittenfeld'in çok satan romanı Rodham'dan uyarlanacak dizi, "20. yüzyılın son bölümünde sıradışı aklını geliştiren, hırslı genç bir kadını" anlatacak.

Romanda Hillary’nin Bill'in kurgusal bir versiyonuyla tanışıp onunla çıkmaya başladığı fakat eski başkanın karanlık tabiatı kendini gösterdikten sonra ilişkilerinin bitmesini konu ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sittenfeld'in romanının haklarını satın alan yayın platformu Hulu, bu eseri diziye uyarlama görevini de son dizisi The Affair 2019'da sona eren yapımcı Sarah Treem'e verdi.

Handmaid's Tale'den Warren Littlefield, yapımcılık görevini Treem'le paylaşacak.

Rodham mayıs ayında yayımlanmıştı. Sittenfeld'in önceki kitapları arasında Kolej (Prep) ve American Wife'ın yanı sıra Gurur ve Önyargı'nın (Pride and Prejudice) Ohio'da geçen modern dönem versiyonu olan Gözde Bekar (Eligible) eseri de bulunuyor.

The Independent'a verdiği röportajda Rodham'ı kaleme almasının ardındaki ilhamdan bahseden Sittenfeld şunları söyledi:

Bana göre bazı açılardan kurguya dair en özel, harika ve gizemli unsurlardan biri; röportajların olamayacağı ve kurgusal olmayan yapıtların da genellikle veremeyeceği kadar samimi olabilmeleridir.

Ama açık konuşmak gerekirse bu, hayal gücünün ve yaratıcılığın eseri bir kitap, Hillary'nin hatıratı değil. Bu bir biyografi değil. Onunla hiç tanışmadım. Bunu sanatsal bir deneme olarak görüyorum.

In Treatment ve House of Cards gibi televizyon dizilerinde çalışan Treem, Gal Gadot'un oynadığı ve film yıldızı Hedy Lamarr'ı konu edinen yeni bir Apple TV+ dizisinin senaristliğini de yapıyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU