Charlize Theron'ın The Old Guard'da canlandırdığı Andy karakteri hakkındaki sır, çizgi romanda ortaya çıktı

Theron'ın karakteri filmde insanlık için mücadele veren ölümsüz savaşçılara liderlik ediyor

Charlize Theron, daha önce kısa bir ara verdikten sonra The Old Guard'ın devamının çekilebileceğini söylemişti (Netflix)

Dijital yayın platformu Netflix’in en popüler filmlerinden biri haline gelen The Old Guard’ın sevilen lider karakteri Scythialı Andromache’nin aslında o kadar da ilişki kurulabilir bir karakter olmayabileceği ortaya çıktı.

Charlize Theron’ın canlandırdığı Andromache karakteri, bir grup ölümsüz savaşçıya liderlik ediyor ve Netflix’in uyarladığı filmde ekip insanlık adına mücadele veriyor.

We Got This Covered'ın haberine göre diğer karakterlerin Andy diye seslendiği Andromache, hikayenin merkezinde yer alıyor ancak filmin uyarlandığı çizgi romandaki detaya göre Andy aslında filmde göründüğü kadar iyi bir karakter olmayabilir.

Çizgi romanda yer alan detaya göre Andy hayatının bir döneminde köle taciriydi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin temel aldığı çizgi roman dizisinin ikinci bölümünde, ekibe yeni katılan ölümsüz savaşçı Nile, Andy’nin geçmişini araştırıyor ve Noriko (filmde Quynh adıyla bahsedilen karakterin çizgi romandaki ismi) ona Andy’e Hammurabi’nin yasalarından birini sormasını söylüyor.

Noriko’nun işaret ettiği ve 3 bin 700 yıl önce Mezopotamya’da kullanılan kuralların sonuncusu kaçmaya çalışan ya da efendisine karşı çıkmaya çalışan kölelerin bir kulağının kesilerek cezalandırılmasını söylüyor.

Metin boyunca köleliğe pek çok atıfta bulunuluyor fakat bunlardan hiçbiri köle sahibi olmanın kaldırılmasına işaret etmiyor. Metin bunun yerine köleliği toplumun doğal özelliklerinden biri gibi anlatıyor.

Andy, soruların baskısının ardından bu faaliyete katıldığını itiraf ediyor. Siyahi bir karakter olan Nile durumdan pek de hoşlanmıyor. Andy, geçmişteki hatalarına dair özür dilemek yerine binlerce yıl önce dünyanın bu şekilde işlediğini söylüyor ve yenilgiye uğramış, tecavüz ve cinayet için gelen yağmacıları sattığını belirtiyor.

Andy, köleliğin etik olmayan yanının farkında olmasına rağmen insanlarının hayatta kalmasını sağlamak için ihtiyaç duyduğu şeyleri sağladığını söylüyor. Tutsakları öldürmektense daha pratik çözümlerin olduğunu açıklıyor.

The Old Guard, filmde gördüğümüz gibi aksiyon odaklı olmaktansa esasen ölümsüz karakterlerin önceki günahlarının onlar üzerinde yüzyıllar boyunca oluşturduğu baskının onları nasıl bitap düşürdüğüne de yer veriyor. 

Her ne kadar filmin devamının çekilip çekilmeyeceğine yönelik resmi bir doğrulama gelmemiş olsa da olay örgüsünün ilerleyen kısımlarında karakterlerin yaşadığı bu tip çatışmalarla karşılaşmak mümkün olabilir.

 

Independent Türkçe, We Got This Covered

DAHA FAZLA HABER OKU