Ahmet Hakan: Sosyal medyadaki kampanyalar işe yarıyor

"Bizim yargımız, 'potansiyel tehdit' oluşturan bu tür şahısları ilk etapta tutuklamıyor. İstiyor ki 'Tutuklansın' diye kampanya yapılsın"

Fotoğraf: Twitter

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Ankara’da kendisine emanet edilen bir köpeği tecavüz ederek öldürdüğü iddia edilen erkek hakkında sosyal medyada yürütülen kampanyanın işe yaradığını söyledi.

Ankara’da, komşusu tarafından kendisine emanet edilen köpeğe tecavüz ederek öldürmekle suçlanan Umut Uzun isimli bir erkek önce serbest bırakılmış, daha sosyal medyada büyüyen tepkiler üzerine gözaltına alınmıştı. Uzun sosyal medyanın da baskısıyla daha sonra tutuklandı.

Bugünkü köşe yazısında bu konuyu ele alan Ahmet Hakan şunları yazdı:

Şahsın  biri, kendisine emanet edilen köpeğe tecavüz etmiş, sonra da köpeği öldürmüş. Sonra? Adliyede serbest bırakılmış. Millet, sosyal medyada şahsın tutuklanması için dün büyük bir kampanya yaptı. “Tutuklansın” denildi, başka da bir şey denmedi. Yerden göğe kadar hak verdiğim bir kampanyaydı bu. Bu şahıs... Hem kendisine emanet edilen köpeğe tecavüz edip de öldürdüğü için... Hem de yaptığı bu eylemle toplum için potansiyel bir tehdit oluşturduğu için... Tutuklanmalıydı. Nitekim öyle de oldu. Dün akşama doğru şahıs tutuklandı.

Kıssadan çıkardığım hisse şudur: Bizim yargımız, “potansiyel tehdit” oluşturan bu tür şahısları ilk etapta tutuklamıyor. İstiyor ki “Tutuklansın” diye kampanya yapılsın. Ancak böyle bir durumda tutuklamaya yanaşıyor. Yani “Tutuklansın” kampanyası, hiç de boş bir kampanya değil.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU