Barack Obama’dan Apple’a kadar 130 hesabın hacklenmesiyle ilgili Twitter’dan açıklama: 36 hesabın mesaj kutusuna girildi

Ünlü isimler, şirketler ve siyasilerin hesaplarının ele geçirilmesinin ardından soruşturma başlatan Twitter ilk raporunu yayımladı. Buna göre 36 kişinin mesaj kutusuna girildi ve bunlardan biri de Hollandalı bir siyasetçi

Fotoğraf: Unsplash.com/@purzlbaum

Aralarında ABD’nin eski başkanı Barack Obama ve başkan yardımcısı Joe Biden, Tesla’nın kurucusu Elon Musk ve Microsoft'un kurucusu Bill Gates gibi isimlerinde olduğu 130 kişi ve kurumun Twitter hesaplarının hacklenmesinden bir hafta sonra sosyal medya devinden detaylı bir açıklama geldi. 

Çarşamba günü yapılan yazılı açıklamaya göre 36 hesabın direkt mesaj kutusuna da girildi ve bunların arasında seçimle gelmiş Hollandalı bir siyasetçi de var. Twitter, söz konusu yetkili dışında Hollanda’da başka hiçbir politikacının mesajlarına bakılmadığına inandıklarını belirtti. 
 


Açıklamada, sekiz hesabın kullandığı “Your Twitter Data” (Twitter Veriniz) adlı bir uzantı sayesinde kişisel bilgilere ulaşıldığı ifade edildi. 

Ne olmuştu?

Barack Obama, Joe Biden, Elon Musk ve Bill Gates’in yanı sıra Amazon CEO’su Jeff Bezos, Amerikalı iş insanı Warren Buffett, ünlü şarkıcı Kanye West, ABD’nin eski başkan aday adayı ve iş insanı Michael Bloomberg, Apple ve Uber gibi hesaplardan 16 Temmuz tarihinde aynı paylaşım yapıldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Paylaşımda sanal para Bitcoin ile ilgili çekiliş yapıldığı duyuruluyor, verilen linklere tıklanması isteniyordu.  Atılan mesajların birçoğunda BTC cüzdan adresi paylaşılarak bu hesaba bağış yapılması da istendi. Yapılan açıklamaya göre hackerlar, 121 bin dolar toplayabildi. 

Twitter’dan yapılan açıklamaya göre konuyla ilgili soruşturma sürüyor. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU