Akşener, Ayasofya’daki programa katılamıyor

Koruma polislerinden birisinde Kovid-19 çıkması dolayısıyla Akşener karantinaya girmişti

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, koruma ekibindeki bir poliste çıkan koronavirüs dolayısıyla girdiği karantina yüzünden Ayaosfya’daki programa katılamayacağını bildirdi.

İYİ Parti’den yapılan açıklamada 86 yıl sonra camiye çevrilen Ayasofya’da kılınacak olan Cuma namazının “ülke, millet ve İslam alemi için hayırlara vesile olması” dilendi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Akşener’i programa davet ettiği hatırlatılan açıklamada şöyle denildi:

Kamuoyunun malumu olduğu üzere, Sayın Genel Başkanımız, koruma ekibinden bir polis memurumuzun Covid-19 testinin pozitif çıktığı günden itibaren 14 günlük bir karantina uygulamasındadır. Ve karantina süresi de 27 Temmuz Pazartesi günü sona erecektir. Pandemi konusunda daha önce de örnek davranış sergileyen Sayın Genel Başkanımız, bu kez de yine bilime kulak vermiş, ve tek bir vatandaşımızın bile sağlığını riske atmamak için, 24 Temmuz’daki programa katılmama kararı almıştır.

İYİ Parti’yi temsilen TBMM Grup Başkanı Orhan Çakırlar, Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu ve Kalkınma Politikaları Başkanı İsmail Tatlıoğlu törene katılacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ibadetin kameralar önünde yapılacağını ifade ederek programa katılmama kararı almıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU