Bolu'da "ilk icraat" tepki çekti... Suriyelilere yardımı durduran Tanju Özcan’ın partisinin seçim bildirgesinde ne yazıyor?

CHP'nin 31 Mart seçim bildirgesinden: Çocuklar, yaşlılar ve göçmenler gibi dezavantajlı kesimlerin yerel yönetim hizmetlerinden yeterince yararlanmasını sağlayacağız

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ilk icraatının, kentteki Suriyelilere yardımı kesmesi olması tartışılmaya devam ediyor.

Özcan 31 Mart seçiminden 8 gün önce bu vaadini yayınladığı video ile dile getirmiş ve tepki çekmişti. Yüzde 52,71 oy oranıyla sandıktan birinci çıktı, mazbatasını aldı ve koltuğa oturur oturmaz da yardımın kesilmesi talimatını verdi.

Tanju Özcan’a tepki gösterenler arasında Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan da var. Sayan, bu icraatı, Özcan’ın Kuran’a el basıp yemin ederek göreve başlamasına atfen sosyal medya hesabından şu sözlerle eleştirdi.
 


Özcan eleştiriye sessiz kalmadı. Sayan’a yanıtı Twitter hesabından verdi. 
 


Bolu Belediye Başkanı’na sosyal medya üzerinden tepki gösteren bir isim de HDP’li Sırrı Sakık oldu. Muş’ta belediye başkanlığı yarışını kaybeden Sakık, Özcan’ın Suriyelilere yardımı kesmesini “ırkçılık” olarak tanımladı.
 


Özcan Sırrı Sakık’a da yanıt verdi. 
 


Eleştirileri sosyal medya hesabından yanıtlayan Özcan kararının arkasında olduğunu attığı bir tweet'le tekrarladı.
 


Bu iki isim ve daha birçok kişi Tanju Özcan’ın tartışmalı icraatını eleştirip, tartışırken Cumhuriyet Halk Partisi’nden ilk değerlendirme İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu’ndan geldi. “Konu ile mutlaka ilgileneceğim” dedi. 
 


15 yılın ardından Bolu’da belediye başkanlığını kazanan Cumhuriyet Halk Partisi adayı Tanju Özcan’ın bu tartışmalı icraatının, partisinin 31 Mart için hazırladığı seçim bildirgesi ile örtüşmediği görülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zira CHP’nin 32 sayfadan oluşan “Huzurlu kentlerde yaşamak için halkçı belediyecilik” başlıklı seçim bildirgesinde; göçmenlerle şu ifadeler yer alıyor:

“Başta engelliler olmak üzere, kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve göçmenler gibi dezavantajlı kesimlerin yerel yönetim hizmetlerinden yeterince yararlanmasını sağlayacağız”


CHP'nin 31 Mart seçim bildirgesinden 

DAHA FAZLA HABER OKU