İçişleri Bakanlığı: Gülistan Doku'yu bulmak için Uzunçayır Baraj Gölü boşaltılıyor

Tunceli’de 5 Ocak tarihinden bu yana haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’yu arama çalışmaları sürüyor

Tunceli Valilisi Mehmet Ali Özkan'ı makamında ziyaretinde gazetecilere açıklama yapan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, kayıp Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku'nun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve kendisiyle görüştüğünü söyledi.

Konuyla ilgili toplantı da yaptıklarını belirten Çataklı, "Barajın boşaltılması yönünde bir talimat var, o yönde bir çalışma da pazartesi gününden itibaren başladı” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Fiilen barajın boşaltılması çalışması başladı”

Doku’nun bulunması için 180 gün boyunca 500 civarında personel görevlendirildiğini kaydeden Çataklı, “Hedef, mümkün olduğu kadar barajın, en azından köprünün etrafındaki alanın kurutularak çalışmayı gözle de görülür bir şekilde sonuçlandırmaya gayret etmek. O sebeple teknik arkadaşlar da çalışıyorlar ama fiilen barajın boşaltılması çalışması başladı” diye konuştu 

Çataklı, bu tür arama çalışmalarının 10-15 gün sürdürüldüğüne işaret ederek, Doku'nun bulunması için su altındaki arama çalışmalarını yaklaşık 6 ay sürdürdüklerini söyledi.

“Netice alıp bu işi nihayete erdirmek istiyoruz”

Arama çalışmalarını ellerindeki tüm imkanları kullanarak gerçekleştirdiklerini aktaran Çataklı,  "Tüm bu çabalara rağmen bir netice alamadık. Bu konuyla ilgili bir netice almayı emin olun en çok biz istiyoruz, elbette ailesi de istiyor. Biz de neticeyi alıp bu işi nihayete erdirmek istiyoruz. Ama geçmişte biliyorsunuz başka örneklerimiz de var, dünyada da birçok örnek var” ifadelerini kullandı. 

Neticenin alınamadığı örneklerinde olduğunu kaydeden Çataklı, sözlerini şöyle tamamladı:

Ancak imkan ve kabiliyetlerimizi bugüne kadar kullandık. Bu konuda son bir talep var. Teknik imkanlar el verdiği ölçüde bu konuda gereği yapılacak. Bu konuda zaten talimat da verildi, kurumlar da üzerine çalışıyor. İnşallah bir netice alırız.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU