Gelecek Partisi lideri Davutoğlu: Sorsanız hep dış mihrak, yabancı bankalar, faiz lobisi… Bu palavralarınızdan millet bıktı

Partisinin teşkilatlanma çalışmalarını sürdüren eski Başbakan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun gündeminde ekonomi ve işsizlik vardı

AK Parti üyesiyken yaptığı eleştirilerin ardından ihraç talebiyle disipline sevk edilen Davutoğlu 2019'un eylül ayında AK PArti'den istifa etmiş, 3 ay sonra da Gelecek Partisi'ni kurmuştu / Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu haftalık basın toplantısı için kameranın karşısına geçti.

Partisinin teşkilatlanma çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Davutoğlu, 65 ilde ve 300 ilçede teşkilatlandıklarını anlattı.

Siyasetin halkla birlikte ve halkın içinde yapıldığını kaydeden Davutoğlu, Ankara’nın bürokratik koridorlarına ya da İstanbul’un fildişi kulelerine sıkışan siyasetin halktan ve halkın vicdanından kopacağını ifade etti.

Davutoğlu, "Siyaset Anadolu'nun bozkır toprağının kokusunu, Dicle ve Fırat'ın bereket suyunu, Karadeniz'in çoşkun dalgalarının sesini, Trakya'nın yeşil ovalarının tatlı esintisini, Ege ve Akdeniz'in engin ufkunun derinliğini hissedenlerin gönlünde yer ettiği, çileli ellerinde şekillendiği zaman millete mal olur" dedi.

"Halkın Gelecek Partisi'nden 4 talebi var"

Parti kadrolarının Anadolu'yu dolaştığını belirten Davutoğlu, halkın dört talebinin ağırlık kazandığını söyledi. Davutoğlu'na göre bu dört talep şunlar: Korku iklimini yenmek, ekonomik darboğazı aşmak, adaleti tesis etmek ve temiz siyaseti getirmek.

Türkiye'nin en temel meselesinin yakıcı bir hal almış olan işsizlik sorunu olduğunu savunan Davutoğlu, bu sorunu tam anlamak için işsizlik rakamlarının ötesine geçerek değerlendirme yapmak gerektiğini belirtti.

"Rakamlar, işsizlik sorununun yarattığı sosyal tahribat perdeliyor"

Açıklanan rakamların ülkedeki işsizlik sorununun yarattığı sosyal tahribatın ve milletin çektiği acıların anlaşılması önündeki en büyük perde halini aldığını söyleyen Davutoğlu, "TÜİK'in geçtiğimiz hafta yayınladığı yüzde 12,8'lik işsizlik oranına bakınca, Korona sürecinde hepimizin yaşayarak gördüğünün, hissettiğinin aksine ülkemizde işsizlik düşüyor. Ne diyelim? Böyle iktidara böyle TÜİK. Yahu Allah aşkına kahvede, evlerde, mahallelerde, çarşıda, pazarda tek gündem maddesi işsizlik. Sağır sultan duydu ama TÜİK duymamış" şeklinde konuştu.

"Bu iktidar milletten kopmuş durumda kardeşlerim. Bunlar TÜİK masallarıyla sadece kendilerini kandırırlar. Ülkenin koskoca istatistik kurumu ülkemizin rakamlarına güveni ortadan kaldırdı" diyen Davutoğlu şunları söyledi:

Bu nasıl bir felakettir? Tekrar ediyorum. Şu an çalışabilecek nüfusumuzun yarısı bile çalışmamaktadır. Bu manzara karşısında biraz ciddiyeti olan iktidar ağzını başka hiçbir konuda açmaz, kafasını ellerinin arasına alıp ben nerede hata yaptım der. Bunlar ne yapıyorlar? Hesap vermek bir tarafa her konuda kendilerinden olmayana bağırıp duruyorlar. Ne kadar bağırırlarsa bağırsınlar kardeşlerim, şu acı manzara ortadan kalkmıyor.

"Dış mihraklar söylemi kabak tadı verdi"

Hükümetin ekonomiyi boş laflarla, komplo teorileriyle yöneteceğini sandığını öne süren Davutoğlu, "Ellerinde bir sihirli çubuk var. Ekonomide iyi ne olursa bu iktidarın büyük bir başarısı oluyor. Ekonomide kötü ne olursa ‘Dış mihraklar’  yüzünden oluyor. Bu söylem, artık kabak tadı verdi. Yeter artık. Bu memlekete daha fazla kötülük yapmayın" ifadelerini kullandı.

Dünyada enflasyonun sıfıra yaklaştığını, Türkiye’ye benzeyen ülkelerde enflasyonun yüzde 4’te seyrettiğini belirten Davutoğlu Türkiye’de ise bu sayının yüzde 13 olduğunu hatırlatarak, “Bu nasıl bir soygundur. Sorsanız hep dış mihrak, yabancı bankalar, faiz lobisi… Bu palavralarınızdan millet bıktı. İktidar ve ortakları uzunca bir süredir Türkiye’yi yönetemeyecek bir acziyet içerisindeler. Maalesef Türkiye sosyal medya kampanyalarıyla devlet yönettiğini zanneden bir iktidarın elinde her geçen gün itibarını, refahını ve geleceğini kaybetmektedir” dedi. 

"Ciddiyetsizlik ve liyakatsizlik iktidarın ana ekseni oldu"

Ciddiyetsizliğin ve liyakatsizliğin bu iktidarın ana ekseni haline geldiğini öne süren Gelecek Partisi lideri, hükümetin asgari liyakat gerektiren hiçbir işin üstesinden gelemediğini savunarak "Bu yolsuzluk 'sistemik yolsuzluk’ denilen bir düzendir. Bugün medyada hiçbir yolsuzluk veya israf haberi yer almıyor. Bu Türkiye’de artık yolsuzluğun yaşanmamasından kaynaklanmıyor. Yolsuzluk ve israfın ahtapotun kolları gibi sistemin her tarafını kaplamasından Bu iktidar siftah yapamayan esnafı, çocuğuna harçlık veremeyen anayı-babayı, maaşıyla elektrik-gaz faturalarını bile zor ödeyenleri, evine ekmek götürmekte zorlananları görmüyor mu”" şeklinde konuştu.

"Eşit ve şeffaf hukuk mekanizması ortadan kalktı"

Türkiye'de herkes için eşit ve şeffaf bir şekilde işleyecek hukuk mekanizmasının ortadan kalktığını öne süren Davutoğlu şunları kaydetti:

Adalet sistemimiz güven duyulan değil, korkulan bir mekanizmaya dönüşmüştür. Türkiye’yi yönetenlerin iktidarda kalmanın dışında başka bir gündemleri bulunmamaktadır. Türkiye derdi olmayanların, millet derdi kalmayanların, adalet meselesi olmayanların milletimizin geleceği için söyleyecekleri de kalmamıştır. Onun için adaleti, hukuku, hakkaniyeti, şeffaflığı, dürüstlüğü, ahlakı, eşitliği duyunca rahatsız oluyorlar. Onun için milletimize umut vermek yerine, korku aşılıyorlar. Özellikle AK Parti’ye gönül vermiş kardeşlerimin bu yaşananlar karşısında içlerinin kan ağladığını biliyorum. Ehliyet ve liyakat yoksunu iktidar elinde yaşanan bu olumsuz gelişmeler sizi düşündürmeli, ancak asla ve asla yeise düşürmemeli, karamsarlığa boğmamalıdır.



Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU