Saadet Partisi'nin kuruluşunun 19. yılında Karamollaoğlu'ndan mesaj: Kelebeklerin kanat çırpışı misali gayret göstermeye devam edeceğiz

19'uncu yılını kutlayan Saadet Partisi'nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu mesaj yayınladı

Karamollaoğlu, Mustafa Kamalak'ın ardından 2016 yılında Saadet Partisi Genel Başkanlığına seçildi / Fotoğraf: AA 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin kuruluşunun 19. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Karamollaoğlu'nun kişisel sosyal medya hesaplarından paylaşılan mesajda "Bugün Saadet Partimizin kuruluşunun 19. yıl dönümünü kutluyoruz. 'Önce ahlak ve maneviyat, üreterek kalkınma, şahsiyetli dış politika', diyerek yola çıktık ve bu yolda yürümeye devam ediyoruz" dedi.

'Adaleti ve bir arada yaşamayı reçete olarak tüm kesimlere sunduk'

"Bugün aynı istikamette; düşmanlaştırma ve ötekileştirme değil, kardeşlik ve kucaklaşma, hak ve adalet, dürüstlük ve şeffaflık, fikir ve inanç hürriyeti ilkelerini tavizsiz bir şekilde savunuyoruz. Biz, Türkiye’nin ve dünyanın yaşadığı krizler ve badireler karşısında hakkı, adaleti ve bir arada yaşamayı reçete olarak tüm kesimlere sunduk ve sunmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullanan Karamollaoğlu şunları söyledi:

Çünkü Saadet Partisi'nin siyaset anlayışı, günü kurtarmak değil geleceği toplumun faydası istikametinde şekillendirme gayreti, reel politik değil hakkın ölçü alınmasıdır.

Bundan dolayı ülkemiz güzel günlere kavuşacaksa bu ancak Saadet Partisi'nin ortaya koyduğu ilkelerin hayata geçirilmesi ile mümkün olacaktır. Biz bu ülkenin geleceği için kelebeklerin kanat çırpışı misali çaba ve gayret göstermeye devam edeceğiz.

19 yıllık kutlu yürüyüşümüzde olduğu gibi bundan sonra da yılmadan, yorulmadan, pes etmeden bu ülkenin kalkınması, milletimizin refahı ve huzurunun tesis edilmesi için doğru bildiğimiz ilkeler ışığında iktidara yürüyeceğiz.

Bu vesileyle merhum hocamız ve genel başkanımız Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı rahmetle anıyor, Saadet Partisi'ne gönül veren herkesi kutluyorum.

5 isim genel başkanlık yaptı

Saadet Partisi, Fazilet Partisi’nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmasının ardından Milli Görüş hareketinin 5. siyasi partisi olarak 20 Temmuz 2001 günü kuruldu. Partinini Kurucu Genel Başkanı olan Recai Kutan bu görevi 2003'te hareketin lideri Necmettin Erbakan’a devretse de Yargıtay, Erbakan’dan kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle parti üyeliğinden ayrılmasını istedi. Bunun üzerine genel başkanlık koltuğuna tekrar Recai Kutan geçti.

Kutan, 2008 yılında partinin genel başkanlığını Numan Kurtulmuş7a devretti. Kurtulmuş bu görevi 2 yıl sürdürdü ama parti içi sorunlar nedeniyle istifa etti. Kurtulmuş’un istifasının ardından 2010 yılında yapılan kongrede Necmettin Erbakan ikinci kez genel başkanlığa seçildi. Erbakan, vefat ettiği 2011 yılına kadar Saadet Partisi Genel Başkanıydı.

Erbakan’ın ardından bu görevi sırasıyla Mustafa Kamalak ve Temel Karamollaoğlu devraldı.


Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU