50 Cent ve Q Tip gibi rap yıldızları, Kanye West'in mitingini beğenmedi: "Ne diyor lan bu?"

Rapçi Noname, “Harriet Tubman adını o kahrolası ağzına dahi alma!!!" diye tweet attı

Kanye West mitinginde sahneye kurşun geçirmez yelekle çıktı (Reuters) 

Kanye West'in boş laflara imza atarak kölelik karşıtı Harriet Tubman'a yönelik eleştirilere yer verdiği kampanya mitingi, aralarında 50 Cent ve Q Tip'in de bulunduğu yıldızlar tarafından eleştirildi.

Güney Carolina oy pusulasında bağımsız aday olarak yer alma hakkı kazanmayı amaçlayan ünlü rapçi, eyaletin Charleston şehrinde bir miting düzenledi. West'in "kafatasına oranla çok büyük bir beyne" sahip olmakla da övündüğü konuşması, bazı yıldızların kınamasıyla karşılaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

50 Cent, Instagram hesabında yaptığı paylaşımda, West'in konuşmasından bir bölümü alıntılayarak altına "Az önce ne dedi lan o? Bu tamamen Jay Z'nin hatası. Kanye'nin ilk mitingi. Çok komik" diye yazdı.

West'in Amerikan tarihinin en çok saygı duyulan isimlerinden biri olan Tubman'ı eleştirmesi de topa tutuldu. Rapçi, beyaz işletmeleri siyahilere ait sembolleri kullanmakla kınadığı sırada Tubman'la ilgili şu yorumu da yaptı:

Harriet Tubman aslında köleleri özgür falan bırakmadı, sadece kölelerin diğer beyaz insanlar için işe gitmesini sağladı.

Tubman kölelikten kaçmasının ardından güvenli yerlerle kırsal geçitlerden oluşan ve Yeraltı Demiryolu olarak bilinen gizli bir ağı kullanarak yaklaşık 70 köleyi kurtarmıştı. West'in neden bahsettiğiyse belli değil.

Rapçi Q Tip'in West'in sözlerine verdiği karşılık, Twitter hesabından sadece "Kahraman" başlığıyla Tubman'ın fotoğrafını paylaşmak oldu. Aktör Jeffrey Wright ise "Harriet Tubman kimsenin k**ndan uydurduğu fütüristik fikirleri takmıyor" diye tweet attı.
 

 

Rapçi Noname de kısa ve öz bir tweet yazarak "Harriet Tubman adını o kahrolası ağzına dahi alma!" dedi.

Sessiz Kalma (The Hate U Give) kitabının yazarı Angie Thomas da "Harriet Tubman'ın ruhunu bu ahmaklıklarla rahatsız etmeyi kesmezseniz..." diye tweet attı.
 


Bununla birlikte bazıları da insanların West'in konuşmasını ciddiye almasından duydukları huzursuzluğu ifade ederek, yıldız ismin kınanmak yerine yardım alması gerektiğini söyledi.

Billie Eilish'in erkek kardeşi, söz yazarı ve yapımcı Finneas O'Connell, "Siyaseti tamamen yok sayalım. Kanye bir dönemden geçiyor, ailesiyle arkadaşlarının sevgisine ve ilgisine ihtiyacı var" diye tweet attı.
 


Rapçi JPEGMAFIA ise Twitter'da "Kanye'nin iyi olduğunu umuyorum. Başka ne söylenebilir, gerçekten bilmiyorum" dedi.

"Doğum Günü Partisi" diye bilinen yeni bir siyasi partinin temsilcisi olarak yarışmayı planladığını 8 Temmuz'da ilan etmesine rağmen West'in ABD başkanlık seçimlerinde gerçekten yarışıp yarışmayacağı meselesi belirsizliğini koruyor. West'in kampanya ekibinden biri, 14 Temmuz'da yaptığı açıklamada, ünlü rapçinin çoktan yarıştan çekildiğini iddia etmişti.

Kasımdaki ABD başkanlık seçimlerinde Güney Carolina'nın oy pusulasında yer alabilmesi için West'in 20 Temmuz Pazartesi günü öğle saatlerine kadar 10 bin imza toplaması gerekiyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU