Türk restoran sahibi, Epstein ve Weinstein'in masasını yaktı: "Kadınları istismar edenlere yer yok!"

‘Zach’ Erdem, Erzincan'da çobanlık yapıp 200 dolarla Amerika’ya gittiğini söylemişti

Erdem masayı yakarken etraftaki insanlar “Yan Epstein, yan” diye tezahüratta bulundu (75 Main Restaurant & Lounge)

New York’taki 75 Main isimli restoranın sahibi Zeynel Erdem, isimleri skandallara karışan Jeffrey Epstein ve Harvey Weinstein'in düzenli olarak oturdukları masayı yaktı.

39 yaşındaki Erdem, CNN International’a verdiği röportajda bir numaralı masasına oturan bu isimleri restoranın tarihinden silmek istediğini söyledi:

Jeffrey Epstein’in bu masaya oturduğu aklıma gelince düşünebildiğim tek şey, hiçbir şeyin restoranımı lekelememesi için bu lanet masayı yakmam gerektiği oldu.
Balyozumu ve benzinimi aldım. Masayı parçaladım, yaktım ve çöpe attım. Gerçekten çok iyi hissettirdi. Artık bu tipler hakkında düşünmeme gerek yok.
Kadınları istismar edenlere burada yer yok.

ABD'de adı "Zach" olarak bilinen Zeynel Erdem, masayı yakarak “kötü enerjiden kurtulduğunu” da ifade etti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zach Erdem (@zacherdem)'in paylaştığı bir gönderi ()


2018’de Milliyet’e konuşan Erdem, 2002’de 21 yaşındayken cebinde sadece 200 dolarla ABD’ye gittiğini ifade etmişti. Erzincan’ın bir köyünde çobanlık yaparken denk geldiği bir gazete parçasında gördüğü Manhattan fotoğrafına vurulmasıyla, dilini öğrenmeden gittiği ülkede şimdi çok sayıda mekanın sahibi olduğunu belirtiyor.

ABD’de çok popüler olan Keeping Up with the Kardashians isimli televizyon programına çekim izni vererek şöhretini büyüten Erdem, artık çok sayıda ünlüyü ağırladığını söylüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pedofili çetesinin başı olduğu iddia edilerek tutuklanan milyarder Jeffrey Epstein, geçen sene tutulduğu hücrede ölü bulunmuştu. İntihar ettiği bildirilse de ABD Başkanı Donald Trump, eski ABD Başkanı Bill Clinton ve Birleşik Krallık Kraliçesi II. Elizabeth'in oğlu Prens Andrew ile yakın ilişkisi olduğu iddiaları, ölümü hakkında şüphelere yol açmıştı.  

Hollywood’un en güçlü isimlerinden Harvey Weinstein ise kadınların uğradıkları cinsel tacizleri sosyal medyada #MeToo (ben de) etiketiyle gündeme getirmesiyle mahkeme karşısına çıkmıştı. "Tecavüz" ve "cinsel taciz" dahil 5 farklı suçlamayla yargılanan, cinsel istismar ve üçüncü derecede tecavüzden suçlu bulunan 68 yaşındaki yapımcı, mart ayında 23 yıl hapis cezası almıştı.


Independent Türkçe, CNN International, Milliyet, NY Post

DAHA FAZLA HABER OKU