Bağımsız vekil Öztürk Yılmaz, parti kuruluş dilekçesini teslim etti

CHP'den ihraç edilen Yılmaz'ın kurduğu partinin ismi "Yenilik Partisi" oldu

Fotoğraf: AA

Bağımsız Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın başkanlığındaki Yenilik Partisi'nin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığına teslim edildi.

Kuruluş için gerekli evraklar, kurucu üyeler tarafından bugün İçişleri Bakanlığına getirildi.’

Kurucu üyelerden Nazım Özer, Bakanlığın önünde yaptığı açıklamada, partinin ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'nin bir yeniliğe ihtiyacı olduğunu belirten Özer, "Bu yeniliğe talibiz. Partimizin içinde gençlere ve bayanlara olabildiğince ağırlık vermeye çalışıyoruz” dedi.

Özer, kurulacak partinin Genel Başkanı Öztürk Yılmaz ile bugün Anıtkabir'i ziyaret edeceklerini belirterek, ardından Yılmaz'ın açıklamalarda bulunacağını kaydetti.

Ne olmuştu?

Türkçe ezan tartışmasıyla gündeme gelen ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için de sert sözler sarf eden Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz partisi tarafından ihraç edilmişti.

Katıldığı bir canlı yayın programında Türkçe ezan tartışmasını başlatan ve “izin almadan televizyon programına çıktığı” gerekçesiyle disipline sevk edilen CHP Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz, bu karara sert tepki göstermiş, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na “İstifa etmiyorum. Sıkıysa at beni rezil ol, kepaze ol. Partiyi yönetemiyorsun, defolup gideceksin” demişti.

Disipline sevk edilen Yılmaz, partisinden ihraç edilimşti.

Büyükelçilikten CHP’ye

11 Haziran 2014 tarihinde IŞİD tarafından Musul Başkonsolosluğu’na yapılan baskın sonrası 43 kişiyle birlikte 101 gün boyunca alıkonulan Öztürk Yılmaz, 20 Eylül 2014 tarihinde 43 personeli ile birlikte serbest bırakılmıştı. 2 Temmuz 2015 tarihinde Büyükelçiler Kararnamesi ile Türkiye’nin Tacikistan Büyükelçisi olarak atanan Yılmaz, 3 Eylül 2015 tarihinde bu görevinden istifa ederek CHP’ye katılmıştı.

26. dönem TBMM seçimlerinde CHP’den Ardahan milletvekili olarak seçilen Öztürk Yılmaz, 24 Ocak 2016’da CHP Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti. Daha sonra bu koltuğunu kaybeden Yılmaz, 24 Haziran 2018 seçimlerinde yeniden Ardahan milletvekili olarak Meclis’e girmişti.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU