Kış Rüzgarları, Daenerys'in ejderhalarıyla ilgili en büyük sorunu çözecek

Rhaegal ve Viserion, Game of Thrones’da çok kolay biçimde ölmüştü

George R. R. Martin'in Kış Rüzgarları üzerinde sıkı biçimde çalıştığı kısa süre önce aktarılmıştı (HBO)

Dünya genelinde pek çok izleyici ekranlara kilitleyen Game of Thrones dizisinin yaratıcısı George R. R. Martin’in Kış Rüzgarları'nda (Winds of Winter) ejderhalara dair eksikleri çözeceği düşünülüyor.

Dizinin hayranları, Daenerys Targaryen’in güçlü ve acımasız Drogon, Rhaegal ve Viserion isimli üç ejderhasından ikisinin çok kolay biçimde ölmesinden epey yakınmıştı.

Onları en ölümcül saldırılara karşı dahi koruyabilecek kalın deriye sahip ejderhalar, Daenerys’in basit “Dracarys” komutuyla şehirleri yok edebiliyordu.

Pek çok kişi Daenerys’in ejderhalarının Game of Thrones’da bu kadar kolay öldürülmelerinin mümkün olmadığını düşünüyor. Euron Greyjoy, dizinin 8. sezonunda kullandığı kalın okla Rhaegal’in üstesinden kolaylıkla gelebilmişti.

 

 

7. sezondaysa Night King, gönderdiği buzdan mızrakla Viserion’u öldürmüştü. Dizide ejderhaların efsanevi güçlerinden uzun uzadıya bahsedilmesinin ardından tek vuruşta bu kadar kolay biçimde öldürülmeleri hayal kırıklığı yaratmıştı.

 

 

Ancak, Kış Rüzgarları’nın Game of Thrones’daki bu problemi çözeceği bekleniyor.

Viserion, Rhaegal ve Drogon dünyaya gelmeden binlerce yıl önce Westeros’ta ve ötesinde, evrenin pek çok yerinde ejderhalar yaşıyordu. Her ne kadar ejderhaların ne zaman tam olarak ortaya çıktığı bilinmese de bir noktada Valyria’ya getirildikleri düşünülüyor.

Valyria halkı ejderhaları eğitip, onlara nasıl binileceğini öğrenmiş ve ejderhaları güçlü silahlara dönüştürmüşlerdi. Valyria halkı korkutucu ejderhaları savaşlarda ve imparatorlukları fethetmek için kullanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan Valyria’nın çökmesi ve pek çok ejderhanın öldürülmesiyle, Targaryenler ejderhaların tek sahipleri haline gelmişti. Sayılarının azlığına rağmen ejderhalar hayli güçlü yaratıklar. Ateşe dayanıklı ejderhalar, büyüdükçe daha da kuvvetli hale geliyor. Yüzlerce yıl yaşayabiliyorlar ve alevleri taşları bile yakabiliyor.

Ancak tıpkı Rhaegal ve Viserion’un ölümünde olduğu gibi, Westeros’u ele geçirmek isteyen Rhaenys Targaryen’in ejderhası Meraxes, Dorne savaşçılarının oklarıyla öldürülmüştü. Öte yandan Meraxes, okun gözüne isabet etmesiyle ölmüştü. Rhaegal ve Viserion ise kalın derilerine aldıkları darbelerle öldü.

Bununla birlikte ejderhaların boğularak da öldürülebileceği biliniyor. Ejderhaların esir alınması da onları güçten düşürüyor.

Daenerys’in üç ejderhası da kitaplarda hala yaşıyor. Inverse'ün haberine göre Martin’in ejderhalara nasıl bir gelecek çizdiği henüz bilinmese de Rhaegal ve Viserion’un rasgele biçimde ölmeyeceği düşünülüyor.

Night King de kitapta henüz ortaya çıkmadı ve bu Viserion için iyiye işaret ediyor. Ancak Euron’un Demir Taht’a oturmayı ne kadar çok istediği düşünülürse Rhaegal’i yine de öldürebileceği yüksek bir ihtimal.

Ancak Rhaegal, Kış Rüzgarları'nda ölecekse de bunun çok daha can alıcı biçimde yaşanacağı tahmin edilebilir.

Her ne kadar Daenerys’in ejderhalarının hiçbirinin ölmeyeceğini beklemek yanlış olsa da, ölümlerinin çok daha akılda kalıcı biçimde gerçekleşmesi olası. 

 

Independent Türkçe, Inverse

DAHA FAZLA HABER OKU