İktidarın çekilmeyi tartıştığı İstanbul Sözleşmesi’ne TÜSİAD’tan destek

Erdoğan’ın “feshi halinde sonuçları üzerine çalışma yapılması” talimatı verdiği İstanbul Sözleşmesi’ne TÜSİAD’tan destek geldi. TÜSİAD açıklamasında “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” ifadesi yer aldı

Başkanlığını Simone Kaslowski'nin yürüttüğü TÜSİAD, İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmamasını istedi / Fotoğraf: AA

Kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla düzenlenen ve Türkiye’nin de ilk imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi, kimi çevrelerce “Aile birliğini bozuyor” eleştirilerine hedef oluyor.

Bu eleştirilerin ardından AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, yaptığı açıklamada “Nasıl usulünü yerine getirerek imzalanmışsa, usulünü yerine getirerek sözleşmeden çıkılır” demişti.

Konunun AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ile Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında da gündeme geldiği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleşmenin "tek taraflı feshi ya da tartışmalı maddelere çekince konulmasının sonuçları üzerine çalışma yapılması" talimatı verdiği iddia edildi.

Sosyal medya hesabından destek açıklaması

Tam da bu tartışmaların yoğunlaştığı süreçte Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nden (TÜSİAD) İstanbul Sözleşmesi’ne destek açıklaması geldi.
 


TÜSİAD’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “İstanbul Sözleşmesi, Türkiye ve dünya kadınlarına verilmiş bir söz, güçlü bir taahhüttür. Bu sözden caymayalım. Şiddet uygulayanları cesaretlendirmeyelim. İstanbul Sözleşmesi yaşatır" denildi.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU