INTERPOL tarafından aranan iki kişi, 2 farklı kentte yakalandı

IŞİD üyesi olduğu iddiasıyla aranan şüpheli Kilis sınır hattında, kasten öldürme suçundan aranan isim ise Kuşadası’nda yakalandı

İrlanda'da işlediği bir cinayet nedeniyle INTERPOL tarafından aranan kişi Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yakalandı. Fotoğraf: AA

IŞİD üyesi olduğu iddiasıyla INTERPOL tarafından kırmızı bültenle aranan Fransa uyruklu şüpheli ile İrlanda'da işlediği bir cinayet nedeniyle INTERPOL tarafından aranan kişi yakalandı.

Fransa vatandaşı O.G. için MİT ve emniyetin ortak operasyon düzenlerken, İrlandalı T.K.C, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonla işlemlerin ardından Söke T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

MİT ve emniyetten ortak operasyon

Suriye'deki çatışma bölgelerinden bir teröristin yasa dışı yollarla Türkiye'ye gireceği bilgisini alan güvenlik güçleri, Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlattı.

MİT ve İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Akıncı Köyü-Suriye sınır hattında düzenledikleri operasyonla bir kişiyi gözaltına aldı.

Kimlik kontrolleri yapılan şüphelinin Fransa vatandaşı O.G olduğu ve INTERPOL tarafından kırmızı bültenle arandığı belirlendi.

Söke T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi

İrlanda'da işlediği bir cinayet nedeniyle INTERPOL tarafından aranan İrlandalı T.K.C. ise Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yakalandı.

Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, INTERPOL tarafından "kasten öldürme" suçundan aranan İrlandalının kentte saklandığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Zanlının Kadınlar Denizi'nde bir evde saklandığını tespit eden ekipler, adrese operasyon düzenledi.

Gözaltına alınan C., işlemlerin ardından Söke T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

C.'nin ev ve üst aramasında pasaportunun bulunamadığı öğrenildi.

 

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU