İBB Meclisi'nden Ayasofya kararı

Yapının müze fonksiyonu, Ayasofya Kebir Camii Şerifi ve Külliyesi olarak değiştirildi

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde, Ayasofya'nın imar planlarında yer alan müze fonksiyonunun, "Ayasofya Kebir Camii Şerifi ve Külliyesi" olarak değiştirilmesi teklifi kabul edildi.

İBB Meclisi, yeni tip kooronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezinde Meclis 2. Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında toplandı.

Meclis gündemine pazartesi günü AK Parti ve MHP gruplarının Ayasofya'nın, koruma amaçlı imar planlarında, "Ayasofya Camii-Külliyesi" olarak değiştirilmesini içeren teklifi, komisyon değerlendirmesi sonrası genel kurula geldi.

İmar Komisyonu raporunda "Ayasofya Camii-Müze" fonksiyonunun, "Ayasofya Kebir Camii Şerifi ve Külliyesi" olarak değiştirilmesinin uygun olduğu belirtildi.

AK Parti ve MHP grubu teklif etmişti

AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu kararın komisyona gönderilmesinden önce, “Bir yiğit geldi, bir imza attı Ayasofya esaretten kurtuldu. Şükürler olsun. Bu kutlu açılış her birimizin yüreğinde farklı izler bıraksa da milletimizin desteği ile devletimiz kendi gücünü göstermiştir. Şimdi bu tarihi sürece İBB meclis’nin de tarihi bir karar ile katılması gerekir. AK Parti grubu ve MHP grubu olarak ilgili planlar ile ilgili değişikliklerin yapılması için teklifte bulunuyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

Ermenistan'a kınama

Öte yandan Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırısına ilişkin İBB Meclisindeki partilerin ortak teklifi ile hazırlanan bildiri okundu.

Bildiride Ermenistan'ın saldırısı kınandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU