Batman'da cinsel saldırıda bulunduğu ileri sürülen uzman çavuş serbest bırakıldı

Batman'da İ.E.'ye cinsel saldırıda bulunduğu ileri sürülen uzman çavuş M.O. savcılık ifadesinin ardından adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı

Batman'da cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen uzman çavuş serbest bırakıldı / Fotoğraf: Twitter

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı bir köyde çobanlık yapan bir ailenin 18 yaşındaki kızı İ.E.'nin uzman çavuş M.O. tarafından tecavüze uğradığı ve ateşli silah ile yaşamına son vermek istediği iddia edilmişti.

Yaşanan olay sonrası Beşiri Devlet Hastanesi’ne ardından Batman'daki özel bir hastaneye kaldırılan İ.E.'nin hayati tehlikesi devam ediyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olayın duyulması ardından gözaltına alınan M.O., savcılık ifadesinin ardından "nitelikli cinsel istismar" suçundan tutuklama istemiyle Siirt Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

M.O.’nun 'ya yurtdışı yasağı ve adli kontrol tedbiri uygulayarak serbest bırakılmasına karar verildiği belirtildi.

İHD: Tecavüz olayı failinin serbest bırakılmasını kabul etmiyoruz

Mahkemece alınan kararın biran evvel düzeltilmesi çağrısı yapan İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi, kararı kabul etmeyeceklerini açıkladı.

İHD, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Olayın faili olan uzman çavuş M.O. Siirt'teki sorgulamaları neticesinde sadece yurtdışı tedbiri ile serbest bırakıldı. Tecavüz olayı failinin serbest bırakılmasını kabul etmiyoruz. Mahkemece alınan kararın biran evvel düzeltilmesi çağrısı yapıyoruz.

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU