Kaçak kanguru, zıplamalı bir kovalamacanın ardından Florida'da gözaltına alındı

"Yılan ve piton ihbarları almıştım, belki timsah ihbarı bile, ama kanguruyu hiç duymamıştım"

Güney Florida'da perşembe sabahı bir kangurunun cüretkar kaçış girişimi, polisin asi Avustralyalı'yı ele geçirmesiyle sona erdi.

Haritanın aşağısından (Down Under; Birleşik Krallık'ta Okyanusya adaları için kullanılan bir tabir -çn.) gelen gezgin, Fort Lauderdale sokaklarında düşük hızlı ve zıplamalı bir kovalamacada polisi peşinden sürükledikten sonra gözaltına alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polis memurları saat 9.00 civarında halktan ihbar telefonları aldıktan sonra, Kuzeydoğu İkinci Cadde'nin 1300 numaralı blokunun yakınlarındaki olay mahalline hızla vardı.

Yakındaki helikopterlerden çekilen görüntülerde, öğle saatlerinde gözaltına alınmadan önce birkaç ekibin tüylü kaçağın çevresini sardığı görülüyor.

Boksta yetenekli oldukları bilinmesine rağmen, bu kanguru tutuklamaya direnmemiş gibi duruyor. Memur Robert Norvis, boynuna bir ip bağlayıp ekip arabasının arkasına soktukları erkek kangurunun "çok arkadaş canlısı" olduğunu söyledi.

Yerel 10 News kanalına konuşan Norvis, şu ifadeleri kullandı:

26 yıldır polis memuruyum. Yılan ve piton ihbarları almıştım, belki timsah ihbarı bile, ama hiç buralarda kanguru duymamıştım.

Avustralya'ya özgü kanguru gibi egzotik hayvanlar Fort Lauderdale'de yasal değil. Fakat yerel haberler, kayıp keseli hayvanın evcilleştirilmiş kanguruya evcil hayvan olarak bakan bir bölge sakinine ait olduğunu bildirdi.

Polis, Balık ve Yaban Hayatı Koruma Komisyonu'nun incelemelerde bulunup kanguruyu başka bir yere götürdüğünü söyledi. Belgesiz göçmenin sınır dışı edilip edilmeyeceği bilinmiyor.

Fort Lauderdale egzotik hayvanlara izin vermese de Florida yasaları Sınıf III egzotik hayvanlar kategorisine giren kanguru gibi bir hayvanın uygun izinle eyalette tutulmasına izin verebilir.

Polis Çavuşu Sienna Greenlaw, komisyon soruşturması tamamlanana kadar, isimsiz kaçağın at ahırlarındaki parmaklıklar ardında kalacağını söyledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU