Azerbaycan’dan Ermenistan’ın baraj vurma tehdidine yanıt: Füzelerimizin Metzamor Nükleer Santrali’ne ulaşabileceğini unutmamalı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın açıklamalarına yanıt verdi

Fotoğraf: AA

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan’ın Mingeçevir barajını vurma tehdidine yanıt olarak Azerbaycan ordusunun elindeki füzelerin Metzamor Nükleer Santrali’ne ulaşma potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Vagif Dargahlı, Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarından Mingeçevir barajını vurma tehdidini değerlendirdi.

Dargahlı, “Ermenistan tarafı, Azerbaycan ordusunun elindeki en modern füze sistemlerinin yüksek bir hassasiyetle Metzamor Nükleer Santrali’ni vurma yeteneğine sahip olduğunu unutmamalı. Bu, Ermenistan için büyük felakete yol açar” ifadesini kullandı.

Dargahlı, “Mingeçevir barajının bulunduğu coğrafya, yapılan müstahkem çalışmalar ve elimizdeki hava savunma sistemleri düşmanın stratejik tesisimizi vurmasına izin vermez” diye ekledi.

12 Temmuz'da karşılıklı kayıp verdiler

Ermenistan ordusu, 12 Temmuz'da sınırın Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine top atışları da dahil saldırı girişiminde bulunmuş, Azerbaycan ordusunun karşılık vermesi üzerine kayıp vererek geri çekilmişti.

Çatışmada, Azerbaycan ordusundan biri üsteğmen dört asker hayatını kaybetmiş, 4 asker yaralanmıştı.

Sonraki günlerde de devam eden çatışmalarda, Azerbaycan ordusundan biri tümgeneral olmak üzere 7 asker şehit olmuştu.

 

Independent Türkçe, Sputnik

DAHA FAZLA HABER OKU