Polonya'daki kovalamacada mutlu son: Pumasıyla ormana kaçan savaş gazisi teslim oldu, taraflar anlaştı

Nubia adlı pumanın, Kamil Stanek'in yaşadığı yere daha yakın bir hayvanat bahçesinde kalması için anlaşma yapıldı

 Chorzow Hayvanat Bahçesi yetkilileri Stanek'in 6 yıl boyunca pumaya gayet iyi baktığını söyledi (facebook.com/projektpumapl)

Polonya'da 6 yıldır evinde beslediği pumasının hayvanat bahçesine teslim edilmesi kararına direnen Kamil Stanek ile polis arasındaki kovalamaca mutlu sonla bitti.

 Zawiercie şehrindeki polis yetkilileri Nubia adlı pumayla birlikte geçen cuma ormana kaçan ve yaklaşık 200 kişilk bir arama operasyonuna yol açan savaş gazisi Stanek'in pazar günü hayvanla birlikte polise teslim olduğunu duyurdu.

Polis, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada olayın "mutlu sonla" bittiğini söyledi.

Açıklamada "İki tarafın da istekliliği sonucu sorunun çözüldüğünden büyük memnuniyet duyduğumuzu duyuruyoruz. Kimse yaralanmadı ve Nubia şu anda Chorzów Hayvanat Bahçesi'nde dinleniyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Stanek salı günü Facebook sayfasında yaptığı açıklamada "duygularıyla hareket ettiğini" söyleyerek özür diledi.

Stanek ayrıca Nubia'yı "kurtarmak için" sosyal medyada herhangi bir kampanya başlatmayacağını da söyledi.

Destekçilerinden hayvanat bahçesi ve görevlilerini eleştirmemelerini isteyen Stanek, görevlilerin "suistimal edilmiş hayvanları koruma konusunda liyakate" sahip olduğunu ifade etti.

Poznan Hayvanat Bahçesi de Stanek'in 6 yıl boyunca baktığı pumaya yakın olması için onun kendi merkezleri yerine Chorzów Hayvanat Bahçesi'nde kalmasına itiraz etmedi.

Ancak kararın mahkemede de onaylanması gerekiyor.

Ne olmuştu?

Afganistan'da görev yapmış bir gazi olan Stanek, mahkeme emri sonucu Nubia'yı almaya gelen Poznan Hayvanat Bahçesi yetkililerine bıçakla direnmiş, kendisini öldürme tehdidinde bulunarak geçen cuma günü ormana kaçmıştı.

Myslowice kasabasının belediye başkanı Dariusz Wojtowicz eski askere arka çıkmış, "Hayvana olan sevgisi ve acımasız mahkeme kararı onu kaçmaya zorladı. Ormanda saklanıyor. Belki birileri bu vakaya daha insani bir açıdan bakabilir" demişti.

Sosyal medyada Stanek'e destek veren çok sayıda mesaj paylaşılmıştı. Drone ve helikopterlerle 3 gün boyunca yapılan aramaya 200 polis katılmıştı.

 

Independent Türkçe, tvn24

DAHA FAZLA HABER OKU