Maskesizlere hizmet vermeyen Starbucks çalışanını "ifşa eden" kadın şimdi de çalışan için toplanan 100 bin dolara göz koydu

Starbucks çalışanını şikayet eden Amber Lynn Gilles şimdi genç için toplanan paranın yarısında hak iddia etmek için dava açmayı planladığını açıkladı

Amber Lynn Gilles daha sonra paylaştığı bir başka videoda, “olaydan sonra ölüm tehditleri aldığını” da ileri sürmüştü (AP)

ABD’de maske takmadığı için kendisine hizmet vermeyen Starbucks çalışanı Lenin Gutierrez'in fotoğrafını çekip Facebook’a koyarak ‘ifşa‘ ettiğini sanan müşteri, Gutierrez için toplanan 100 bin dolardan fazla bahşişin yarısının kendi hakkı olduğunu iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçen ay Kalifornia eyaletindeki San Diego şehrinde kahve zincirinin çalışanı Gutierrez dükkana maskesiz olarak giren Amber Lynn Gilles adlı kadına hizmet vermeyi reddetmişti.

Bunun üzerine Gilles fotoğrafını çekip adını öğrendiği gencin fotoğrafını “Maske takmadığım için bana hizmet etmeyi reddeden Starbucks’tan Lenin ile tanışın. Bir dahaki sefere polisleri bekleyeceğim ve tıbbi muafiyet getireceğim” notuyla Facebook hesabından paylaşmıştı. 
 

starbuck-reuters-facebook2.jpg
(Facebook / Amber Lynn Gilles) 


Kahve zinciri çalışanına destek olmak isteyen bir kişi gofundme.com adlı internet sitesinde ‘Lenin’e bahşiş’ adıyla kampanya başlatmış ve 100 bin dolardan fazla bir tutar toplamıştı.

Fox yayın kuruluşunun yerel kanalına konuşan Gilles şimdi toplanın bu paranın yarısının kendi hakkı olduğu iddiasıyla dava açmayı düşündüğünü açıkladı.

Sahip olduğu sağlık sorunları nedeniyle maske takma zorunluluğundan muaf olduğunu iddia eden kadın "Bu ayrımcılıktı, herkes bundan memnun ve bu davranışı ödüllendiriyor" dedi.

"(Maske takınca) nefes darlığı ve baş dönmesi yaşıyorum. Kalp atışlarım da bozuluyor. Astımım da var ayrıca maske sivilce yapıyor. Yani sadece maske işe yaramadığı için değil yaşanan bir sürü şey olduğu için takmıyorum" dedi.

Açıkladığı muafiyet belgeleri arasında bir masörün yazdığı not bulunuyor

Ancak Gilles'ın maske takmasını engellediğini öne sürdüğü ve kanıt olarak gösterdiği iki belgeden biri 2015 yılından kalma bir jinekolojik muayene belgesi, diğeriyse bir masör tarafından el yazısıyla yazılmış nottan oluşuyor.

Notta "Amber'in maske ya da bir başka yüz koruyucu takmasını engelleyen altta yatan solunum rahatsızlıkları bulunuyor. Sorusu olan bana ulaşabilir" yazıyor.

Gilles doktor olduğunu savunduğu ve adını açıklamadığı masörün notunun yeterli olduğunu iddia ederken, kanalın ulaştığı masör konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

"Benden özür dilenmeli. Ayrımcılığa uğrayan ve hasta olan benim" diyen Gilles, yasal işlemler için para toplamak amacıyla gofundme.com üzerinden kendi kampanyasını başlattığını da açıkladı.

Barrista Lenin ise Facebook’ta paylaştığı video ile kendisine destek olanlara teşekkür etmiş ve toplanan yaklaşık 100 bin dolarlık parayı eğitimi ve dansçı olma hayalini gerçekleştirmek için kullanacağını söylemişti.

 

Independent Türkçe, New York Post, Diken

DAHA FAZLA HABER OKU