Menemen'de tartışma: CHP'li başkan 500 bin lira şantaj parası istemekle suçladı, gazeteci dava açtı

CHP'li Serdar Aksoy, gazeteci Ufuk Türkyılmaz'ı "şantaj" ile suçladı. Gazeteci, Aksoy'un suçlamasını yargıya taşıdığını açıkladı…

Fotoğraflar: Twitter

İzmir’in Menemen ilçesinin CHP’li belediye başkanı Serdar Aksoy, “FETÖ iltisaklı bir yayın kuruluşunun sahibinin kendisinden şantaj ile 500 bin lira para istediğini” öne sürdü.

Aksoy, sosyal medya hesabı Facebook’tan yaptığı açıklamada “Menemen’e nereden geldiği belli olmadan FETÖ bağlantılı bir medya kuruluşunun belediye hakkında asılsız bir yayın süreci başlattığını” söyledi. CHP’li başkan, gazeteci Ufuk Türkyılmaz’ın geçmişte Fethullah Gülen ile birlikte çekilen fotoğrafını da paylaşarak “Bu yayın kuruluşunun sahibi görüldüğü üzere Pensilvanya’yı kapı komşusu yapmış, FETÖ ile birebir bağlantı içinde olduğu görülen bir şahıstır” dedi.

Açıklamasının devamında Türkyılmaz’ın kendisinden 500 bin lira istediğini ileri süren Aksoy, “Bu parayı talep ettiğini bilen Menemen siyasetinden 2 arkadaşım da var. Biri AK Partili diğeri de CHP'li. İşin ilginç tarafı bu FETÖ ile haşır neşir olmuş şantajcı gazeteci Cumhuriyet Meydanımızda polis korumasında canlı yayın yapıyor. Savcılık da bu FETÖ ile ilişkisi açık kişinin yayınını suç duyurusu olarak kabul ediyor” dedi.

Türkyılmaz’dan “hem FETÖ ile ilişkisi dolayısıyla hem de belediyeden 500 bin lira şantaj ile para istediği için” suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen  Aksoy, “Her türlü kirli ittifaka hodri meydan diyorum” dedi.

Türkyılmaz: Usulsüz ihaleleri dile getirdiğimiz için

Independent Türkçe’ye konuşan Türkyılmaz ise iddiaları tamamen reddetti.

Türkyılmaz, Fethullah Gülen ile çektirdiği fotoğraf konusunda “O fotoğrafta sadece ben yokum, Ankara’da görev yapan Şebnem Bursalı gibi birçok gazeteci arkadaş var. Ben o dönem Akşam gazetesinin İzmir temsilcisiydim, genel yayın yönetmeni de İsmail Küçükkaya’ydı. Böyle gezilere gazete yönetiminin izniyle gidilir” dedi.

unnamed.jpg
2012 yılında Yılmaz Özdil’in yazdığı bir köşe yazısı ile İzmir’de bir grup gazetecinin ABD’ye, Fethullah Gülen’i ziyaret etmek için gittiği ortaya çıkmıştı. Ziyarette Şebnem Bursalı, Deniz Sipahi, Bülent Zarif, Hamdi Türkmen, Erol Yaraş, Vahit Yazgan, Ünal Ersözlü, Barbaros Muratoğlu ve Ufuk Türkyılmaz’ın yer aldığı belirtilmişti. Gezide çekilen fotoğraf daha sonra basına sızmıştı. (Fotoğraf: Ege’nin Sesi)


Avukatları aracılığıyla kendisine yönelik ithamlar hakkında mahkemeye başvurduğunu belirten Türkyılmaz, “35 yıllık gazeteciyim, sürekli basın kartı sahibiyim. İzmir’in ilçesinde bir kooperatif evinde oturuyorum” dedi.

Aksoy’un iddialarını belediyedeki usulsüz ihaleleri gündeme getirmesi dolayısıyla ortaya attığını savunan Türkyılmaz, “6 milyon liralık araç ihalesi 40 milyon liraya yapılmış. Araçların kiralandığı söylenen adrese gittik, karşımıza 80 yaşında bir teyze çıktı. 300 bin liraya bilgisayar aldık denilmiş, şirkete gittik metruk bir bina çıktı. 5 milyon liraya dezenfektan aldık demişler, iş yerine gittik, dondurmacı çıktı…” açıklamasını yaptı.

Türkyılmaz, CHP’li belediye başkanı Aksoy’a söz hakkı vermek istediklerini ancak olumlu yanıt alamadıklarını aktardı.

 

Independent Türkçe

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU