Dilipak: AK Parti ve Erdoğan sonrası için o kadar çok senaryo dolaşıyor ki ortalıkta

"AK Parti’yi yeniden dizayn etmek isteyen uluslararası sistem CHP’yi de yeniden dizayn etmek istiyor"

Fotoğraf: AA

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, “ortalıkta AK Parti ve Erdoğan sonrası için birçok senaryo dolaştığını” dile getirdi.

Dilipak, bugünkü köşe yazısında Türkiye’nin gündeminde yer alan bazı konular hakkında yorumlar yaptı.

Akit yazarı, şunları söyledi:

AK Parti ve Erdoğan sonrası için o kadar çok senaryo dolaşıyor ki ortalıkta. Birileri sanki zemin yoklamaktan çok, zemini yumuşatmaya çalışıyor. Sırada CHP kongresi var.  Bu arada siyasi partiler ve seçim barajı da tartışılıyor. Öyle anlaşılıyor ki, bu durumda baraj sıfırlanabilir ya da önemli ölçüde aşağı çekilebilir.

İnsanların politik gündemden bıktığını belirten Dilipak, “Bütün partilerde giderek yükselen bir değişim talebi var ama hiç birinde değişim yönünde bir çaba yok. Bu da toplumda siyasete güvenin kaybolmasına sebeb oluyor” diye yazdı.

Dilipak, şöyle devam etti:

Bakın, AK Parti’yi yeniden dizayn etmek isteyen uluslararası sistem CHP’yi de yeniden dizayn etmek istiyor.. MHP’yi de.. Diğer partileri de. Yani bütün atlara oynayan at yarışı bahisçisi gibi. Aslında bu kıskaçtan kurtulmak için herkesin birden bu kumpasa karşı çıkması gerek.

Bu arada %1-3 arası oy alan partiler ve yeni oluşumlar, yeni ittifaklar ve pazarlıklar için temaslara başlarlarsa şaşmamak gerek. Birileri bunu “dereyi görmeden paçayı sıvamak” olarak yorumlasa da dostları da onları alışverişte görmesi gerek. Baharla birlikte siyasi piyasanın hareketlenmesi bekleniyor. O zamana kadar da birileri zemini oluşturma çabasında gibi sanki.

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU