Erdoğan: Malazgirt'te, Çanakkale'de, İstiklal Savaşı'nda ne olmuşsa 15 Temmuz'da o olmuştur

"15 Temmuz, bu topraklarda yaşadığımız, asırlar boyunca verdiğimiz varlık yokluk mücadeleleri zincirinin en son halkasıdır"

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin 4. yıldönümünde yaptığı konuşmada "Malazgirt'te ne olmuşsa, 15 Temmuz'da o olmuştur. Kosova'da, Niğbolu'da, İstanbul'un fethinde, Çanakkale'de, İstiklal Harbi'nde ne olmuşsa, 15 Temmuz'da o olmuştur" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) darbe girişimin 4. yıldönümü dolayısıyla yapılan anma töreninde konuştu.

Darbe girişiminde "FETÖ'cülerin TBMM'yi özellikle hedef almasının rastgele bir tercih olmadığını" dile getiren Erdoğan "15 Temmuz, sıradan bir darbe girişimi değildir. Gerçekleştiğinde bambaşka mecralara sürükleneceğimiz bir kırılma noktasıdır. 15 Temmuz, bu topraklarda yaşadığımız, asırlar boyunca verdiğimiz varlık yokluk mücadeleleri zincirinin en son halkasıdır" dedi.

Erdoğan, 15 Temmuz'u Türkiye ve Osmanlı Devleti'nin girdiği savaşlara benzeterek şunları söyledi:

Malazgirt'te ne olmuşsa, 15 Temmuz'da o olmuştur. Kosova'da, Niğbolu'da, İstanbul'un fethinde, Çanakkale'de, İstiklal Harbi'nde ne olmuşsa, 15 Temmuz'da o olmuştur.

"Kendilerini 17-25 Aralık’ta belli ettiler"

FETÖ’nün kendini 17-25 Aralık döneminde belli olduğunu söyleyen Erdoğan, "FETÖ'nün asıl büyük hamlesi ise 15 Temmuz'da gelmiştir. Yüce Meclis o gece milletimizin iman dolu göğsünün çelikleşmiş serhaddi olarak, görev yaparak darbecilerin bozgununu hızlandırmıştır" diye konuştu.

Erdoğan, sözlerinin devamında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını da anımsatarak şu ifadeleri kullandı:

Kartların yeniden karıldığı, sancılı olduğu kadar kritik bir döneme girmiş bulunuyoruz. Türkiye bu sürecin tam merkezinde yer alıyor. Salgın sonrası yeniden şekilleneceği anlaşılan dünya düzeninde hak ettiğimiz yeri almalıyız. Bu değişim sürecini başarıyla yönetmek mecburiyetindeyiz.

Güncel siyasete de değinen Erdoğan, "Yalan, istismar ve gerilim siyasetini kapımıza asla yaklaştırmadık, yaklaştırmıyoruz ve yaklaştırmayacağız" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU