Spor camiasından "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" mesajları

TFF, TBF, TVF ve Süper Lig kulüpleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için mesaj yayımladı

Fotoğraf: AA

15 Temmuz darbe girişiminin 4. yılında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ve spor kulüpleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

TFF'den "15 Temmuz’u unutmadık, unutmayacağız" başlığıyla yayımlanan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

15 Temmuz 2016'da terör örgütünün darbe girişimiyle karşı karşıya kalan milletimiz, dünyaya örnek bir liderlik sergileyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde demokrasi destanı yazdı.

O karanlık gecede ülkesi için sokaklara dökülen, kurşunların üzerine yılmadan giden, canı pahasına tankların önüne yatan, bombalara meydan okuyan milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliği; FETÖ/PDY terör örgütünün hain emellerine ulaşmasının önündeki en büyük engel oldu.

Bu ülke; Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını yok etmeyi hedefleyen hainleri asla unutmayacaktır.

 

 

TBF, 15 Temmuz nedeniyle Twitter hesabından, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde, vatanımız için hayatlarını ortaya koyan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz" mesajı paylaştı.

 

 

TVF'nin Twitter hesabından paylaştığı mesaj şöyle:

15 Temmuz gecesi büyük bir kahramanlık gösteren halkımız, demokrasiye kast eden hain bir saldırıyı önlemiştir. Terör ve şiddete verilecek tek cevap demokrasi, adalet ve hukukun üstünlüğüdür. Bu vesile ile bir kez daha tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, şükran ve saygıyla anıyoruz.

 

 

Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş Kulübü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Twitter hesabından yayımladığı mesajda, şu ifadelere yer verdi:

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde, hain darbe girişimine karşı dimdik durarak demokrasi destanı yazan milletimize şükranlarımızı sunar, şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır, gazilerimize şifalar dileriz.

 

 

Fenerbahçe Kulübü'nün 15 Temmuz'da demokrasi ve milli birliğin hedef alındığını vurguladığı mesajı şöyle:

Demokrasimizin ve milli birliğimizin hedef alındığı 15 Temmuz darbe girişiminin 4. yıl dönümünde, bu hain adımı atanları bir kez daha lanetliyor; vatanımız için canını ortaya koyan tüm gazi ve şehitlerimizi minnetle anıyoruz.

 

 

Galatasaray Kulübü'nün 15 Temmuz mesajında şu değerlendirmeler yapıldı:

15 Temmuz hain darbe girişimine karşı, vatanımızın birlik ve beraberliği için gözlerini bile kırpmadan yaşamlarını feda eden şehitlerimizi, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize minnetlerimizi sunuyoruz.

 

 

Trabzonspor Kulübü ise 15 Temmuz için, "Hain darbe girişimini engelleyerek bize 'Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü miras bırakan kahramanlarımıza selam olsun. Minnettarız" dedi.

 

 

Spor kulüplerinin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajları şöyle:

 

 

 

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU