Eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ: Fethullah Gülen bana bir çanta dolusu para gönderdi

“Alma, kimsenin vekili olma, sen sadece Manisalıların vekili ol dedim kendime”

Eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Fethullah Gülen’in kendisine milletvekili seçildiği dönem bir çanta dolusu para gönderdiğini açıkladı.

24, 25 ve 26. dönemlerde AK Parti’den milletvekiliği yapan ve genel başkan yardımcılığı görevi de üstlenen Selçuk Özdağ, TV5’te önemli açıklamalarda bulundu.

Şu an Gelecek Partisi’nin kurucular kurulu üyesi ve genel başkan yardımcısı olan Özdağ, “zamanında Fethullah Gülen hareketinin yaptıklarını alkışladığını” ifade ederken şunları söyledi:

Devlet onlardan daha iyi okul yapmalıydı. Neden bir cemaat daha mükemmel okul yapar, neden daha iyi bir dershane yapar? Neden ticaretle uğraşıyor ve güç olarak bakanları özel uçaklarıyla sağa sola götürür? Ben bir defa gittim, daha sonra gitmedim. Milletin temsilcisiyim ben dedim.

“Ben milletvekili olduğumda Fethullah Gülen bana bir çanta dolusu para gönderdi” diyen Özdağ, ifadelerini şöyle açıkladi:

Seçimde adayım, bir gün bunların imamı geldi, taksiler tuttular, sokaklarda gezdiler, afişler bastılar… Ve ben milletvekili oldum, bana gelip “Selçuk Bey, seni hocaefendi seni çok seviyor… 1975-76 yıllarında vaizlik yaptı, Türk diyor, heyecanlı diyor…” dediler. Benim de hoşuma gidiyor, ben de gencim zaten. “Senin paran yok, Selçuk Bey ile ilgilenin” dedi. Evet benim param yok dedim. Bürokrattım ayrıldım, maaşımı geri istediler. “İki arkadaşımız gelip size seçim masrafları için küçük bir destek verecekler” dediler. Getirdiler çantayı, para vardı. 2-3 arkadaş vardı, belki kameraları vardı.

Kendi içinde “alayım-almayayım” şeklinde bir çelişki yaşadığını ifade eden Özdağ, 2010 referandumunu hatırlatarak şöyle devam etti:

Referandumlar yapıldı, hükümet ile beraber el ele vermiş demokratikleşme adımlarında diye düşündüm. Sonra dedim ki “Selçuk alma, sen kimsenin vekili olma, Manisalarının vekili ol” dedim.

“Kuruluş ilkelerinden uzaklaşan AK Parti’den” istifa etmişti

Selçuk Özdağ, üst düzey görevlerde bulunduğu AK Parti’den istifa etmişti. Özdağ’ın kararı ihraç istemiyle disipline sevk edilmesinin ardından gelmişti.

Özdağ, şu açıklamayla istifasını duyurmuştu:

Tarih 13 Eylül 2015 Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan MKYK toplantısında Manisa Milletvekili Selçuk ÖZDAĞ olarak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı oldum ve bugün... Tam 4 yıl sonra tarih yine 13 Eylül, Ahmet Davutoğlu ile birlikte 24. 25. 26. dönem Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ olarak kuruluş ilkelerinden uzaklaşan Ak Parti'den istifa ettim. Eylül ayının benim hayatında ki yeri hep farklı oldu.

“Fethullah Gülen ile görüştüm”

Zamanında Amerika'ya giderek Fethullah Gülen'le görüştüğü belirten Özdağ, aralarında geçen görüşmeyi şu şekilde aktardı:

Gittim ve görüştüm. Bu yapının helallerle haramları karıştırdığını gördüğüm için kendisine, Türkiye'ye dönün cemaatinizin başına geçin dedim. Gelmeyeceğim dedi. AK Parti 3 dönem daha iktidarda kalmalı dedi. Döndüğünüz zaman söyleyin dedi, 3 dönem yasağını kaldırsınlar dedi. 3 dönem yasağı doğru değildir, dedi. AK Parti'yi kullanmak istiyordu, Fransa'dan bir uçak kalkmıştı Tahran'a ve Washington'dan bir uçak kalkacaktı, Humeyni gibi gelmek isteyecekti. Yavuz Sultan Selim Han'ın kaftanını çalmak istediler. Arkadaşlarım mani oldular. Kendisine dedim ki, niye gelmiyorsunuz Türkiye'ye? Gelirsem, başınızdaki belalar köpürür dedi. Köpürsün dedim. Menderes bedel ödedi, Erbakan hükümetini bıraktı, Yazıoğlu öldürüldü dedim. Gelin, beraber bedel ödeyelim dedim. Hem bir yandan Amerika bunu kullanmasın diye düşünüyorum, gelsin Türkiye'ye. Hem de bazı cinayetlere karıştıklarına karşı kafamızda istifhamlar vardı. Çünkü devleti ele geçirmişler, kumpaslar yapıyorlar. Hukuk, emniyet, ordu, sermaye ellerinde, diyorlar ki biz her şeyi yaparız, şimdi de aynı şekilde ve dönmedi.

Özdağ şu an Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak görev yapıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU