Beşiktaş İkinci Başkanı Dalgakıran: Eksi 350 gelir-gider farkı var, böyle bir kulübün yaşaması mümkün değil

Adnan Dalgakıran, "Yeni gelir kaynakları oluşturma ve büyüme adına futbolcu da satarak buradan gelir elde edilmesi gerekiyor" dedi

Adnan Dalgakıran / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ın ikinci başkanı Adnan Dalgakıran, siyah-beyazlı kulübün Youtube kanalına takımdaki ekonomik durum, "Bırakmam Seni" kampanyası ve gelecek planlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ın her alanda çok ciddi değişime ihtiyacı olduğunu dile getiren Dalgakıran, önlerinde sabretmeleri, doğru planlama ve doğru organizasyonları yapmaları gereken zorlu ve uzun süreçler olduğunu söyledi.

Dalgakıran, "Sergen hocamızla, teknik ekiple, yönetimle hep beraber geleceğin Beşiktaş'ını oluşturmaya çalışırken bir yandan da karşımıza çıkan fırsatları değerlendirmeyi arzu ediyoruz" dedi.

 

 

Kulübün yaşadığı problemleri çözmenin zaman alacağının altını çizen Dalgakıran, şöyle konuştu:

O kadar çok sorunu var ki kulübün, o kadar yönetilmemiş ki bütün bu sorunların üstesinden gelmek zaman alacak. Hepimizin sabır ve cesaret göstermesi gereken bir dönemi yaşayacağız.

"Bırakmam Seni' kampanyasında 250 binin üzerinde SMS var"

"Bırakmam Seni" kampanyasının başında kendisinin bulunduğunu ve beklentisinin daha realist olduğunu kaydeden Adnan Dalgakıran, şunları ifadeleri kullandı:

Beklentiler farklı farklı. Kampanyanın başındaki isim olarak benim beklentilerim daha realist. Başkanımız inanılmaz bir gayret gösteriyor, tüm detaylarla yakından ilgileniyor. Başkanın beklentisi daha yüksek. O hesabı şöyle yapıyor, 'Bizim 20 milyon taraftarımız varsa 20 milyonu da SMS gönderecektir' diye düşünüyor doğal olarak. Gerçekte o biraz farklı işliyor. Şu anda 250 binin üzerinde SMS var. Mükerrerleri çıkarırsanız 200 bin kişi SMS göndermiş. Sosyal medyaya baktığımız zaman Facebook'ta 5 milyonun üzerinde izleyicimiz var. Bizim kampanyamız sadece SMS'ten ibaret değil. Şu anda ikinci kısma geçtik, iş adamlarıyla ilgili kısımdayız. Onlarla toplantılar yapıyoruz, Beşiktaş'a destek vermeleri için destek istiyoruz. Bunun üçüncü ve dördüncü kısımları da gelecek. Taraftarlarımızla bunu paylaşacağız.

 

 

"Taraftarı da sistemin içine alan Beşiktaş oluşturma peşindeyiz"

Yeni Beşiktaş'ı oluşturmanın zaman alacağını anlatan Dalgakıran, "Beşiktaş'ın gelir stratejilerinde değişikliklere gideceğiz. Artık taraftarı da sistemin içine alan, dijital altyapıya sahip bir Beşiktaş oluşturma peşindeyiz. Beşiktaş'a yeni gelir kaynağı oluşturacağımızdan, gelir-gider dengelerini kuracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Elimize aldığımız şey, elimizin kolumuzun bağlı olduğu bir şey. Bu bağları çözmek zaman alıyor. Kendi yönetim biçimimizi uygulamak zaman alacak. Camianın bu sabrı göstereceğine inanıyoruz. Taraftardan hep yıllarca bu destekler istenmiş fakat Beşiktaş daha da kötü hale gelmiş. Kafalarındaki soru işaretlerini çözmemiz hızlıca mümkün olmuyor. Zaman içinde yönetime daha çok güvenecekler" şeklinde görüş belirtti.

"Ümitsiz olsak burada olmayız, çok ümitliyiz"

Avrupa'da yetişen Türk futbolcuların, Türkiye'de yetişenlerden daha nitelikli olduğunu ve bunun da en önemli sebebinin sistem olduğunu dile getiren Adnan Dalgakıran şöyle konuştu:

Altyapının sabit bir gelir kaynağına ulaşması ve o gelirin direkt hiçbir noktaya ulaşmadan altyapıya gitmesi ile ilgili çabalarımız var. Bu da çok önemli ve stratejik. Biz geldiğimizde tuvaletlerine bile girilemeyen bir tesisti. Korkunç bir kulüp devralındı. Çok ümitliyim. Altyapıya bir akar sağladığımız zaman Beşiktaş'ın darphanesi haline dönüştürebiliriz. Avrupa'da yetişen Türk futbolcularına Avrupa takımlarından çok ciddi bir ilgi var. Çok sayıda futbolcumuz var. Avrupa'da 3-4 milyon gurbetçimiz var ve oradan çıkan futbolcu sayısı 85 milyonluk Türkiye'den çıkan futbolcu sayısının belki 20 katı nitelikte. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türk oyuncuların yeteneğinde bir sorun olmadığını asıl sorunun sistemsizlikten kaynaklandığını savunan Dalgakıran, "Herkes anında başarı bekliyor. Yöneticiler de bunun hazzına kapılıp popülist hareket edip kaynakları çarçur ediyorlar. Sevimli olmak adına böyle şeyler yapmayacağız. Şu anda eksi 350 gelir-gider farkı var. Böyle, bir kulübün yaşaması mümkün değil. Bu gelir-gider dengesini başabaş getireceğiz. Yeni gelir kaynakları oluşturacağız. Sosyal medyayı gelir getirici hale getireceğiz. Biz ümitsiz olsak burada olmayız, çok ümitliyiz. Geçmişin alışkanlıklarından sıyrılacağız, sistem ve organizasyon üzerine odaklanacağız. Artık yöneticilerin önde olduğu sistemi yok etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Dalgakıran, hayalindeki Beşiktaş'ı şu sözlerle tarif etti:

5 yıl sonra Beşiktaş'ı Türkiye'de ve Avrupa'da her zaman yüksekte olan, sürdürülebilir başarısı olan, bir sene iyi bir sene kötü olmayan, gelir-gider dengesini kurmuş, bütün sporcularının ve çalışanlarının maaşını zamanında ödeyen organize ve kurumsal olmuş hayal ediyorum.

"Sürdürülebilir başarı peşinde koşmak istiyoruz"

Beşiktaş'ın geçmişte kendi yetiştirdiği futbolcularla çok ciddi başarılar elde ettiğini hatırlatan Dalgakıran, "Başarı sadece genç futbolcularla elde edilen bir kavram değil. Bunları bir sistem içinde yapmak önemli. Bunlar bir süreçten geçiyor. Yetenekleri ölçülüyor, gelecekte performans nasıl olacağı, yetişebilir mi gibi konular analiz ediliyor. Satabileceğiniz hiçbir futbolcu yok, yaş ortalamanız 34. Sadece şampiyonluk peşinde o yıl için gelecek yılları feda eden bir yaklaşımda bulunmak ne başkanımızın ne yönetimimizin anlayışı. Biz sürdürülebilir bir başarı peşinde koşmak istiyoruz" diye konuştu. 

Gelecek planlarının Türk futbolu için de yol gösterici olacağını söyleyen Adnan Dalgakıran, sözlerini şöyle noktaladı:

Ligde 10 milyon euroya kurulmuş bir takım 100 milyon euroya kurulan takımı rahatlıkla yenebiliyor. Burada bir problem var, sorun nedir? Sadece Beşiktaş'ta oluşmamış diğer kulüplerimizde de oluşmuş bu sorun. Bizim yapacağımız hamlelerin Türk futbolu için de bir devrim, yol gösterici nitelikte olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu sorumluluğu taşıyoruz üstümüzde. Umarım başarılı oluruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU