İBB Meclisi'nden “Ayasofya Camii ve Külliyesi” kararı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde AK Parti ve MHP grupları, Ayasofya’nın planlarının Ayasofya Camii ve Külliyesi olarak değiştirilmesini teklif etti. Teklif oy birliği ile kabul edildi

İBB meclisine Ayasofya planlarında değişiklik teklifi / Fotoğraf: AA

Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 3 ay ertelenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi bugün toplandı. 

Yenikapı'da bulunan Avrasya Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen İBB Meclisi'nin ilk oturumunda AK Parti ve MHP grupları Ayasofya'nın planlarının 'Ayasofya Camii ve Külliyesi' olarak değiştirilmesini teklif etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, teklifin sunulmasından önce meclise konuda hakkında bilgilendirmede bulundu. 

Ardından İBB İmar Komisyonu Başkanı Yüksel Akyol teklifi meclise okudu. Akyol tarafından okunan teklif, İBB İmar Komisyonu’na gönderildi. 

"İBB meclisi de bu tarihi karara katılmalı"

Başkan Göksu konuşmasında, “Bir yiğit geldi, bir imza attı Ayasofya esaretten kurtuldu. Şükürler olsun. Bu kutlu açılış her birimizin yüreğinde farklı izler bıraksa da milletimizin desteği ile devletimiz kendi gücünü göstermiştir. Şimdi bu tarihi sürece İBB meclis’nin de tarihi bir karar ile katılması gerekir. AK Parti grubu ve MHP grubu olarak ilgili planlar ile ilgili değişikliklerin yapılması için teklifte bulunuyoruz" açıklamasında bulundu.

Mecliste ayrıca Danıştay’ın Ayasofya’nın cami olması yönünde verdiği karar ayakta alkışlandı. 

Teklif oy birliği ile kabul edildi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU