Suudi Arabistan’dan Irak’a 1 milyar dolarlık hibe

100 kişilik Suudi ekonomi heyetinin, yeni anlaşmalar için gittiği Irak’a hediye olarak 1 milyar dolar vereceği açıklandı

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Bahreyn ziyareti dönüşünde / Fotoğraf: SPA

Suudi Arabistan Televizyonu (SBA) Kral Selman bin Abdulaziz’in spor şehri inşa etmesi için Irak’a yüklü miktarda bağış yapacağını duyurdu.

Haberde 100 kişilik Suudi heyetin ikili ilişkilerin geliştirilmesi için Bağdat’a gitmesiyle eş zamanlı olarak yayınlandı. 

Dün (3 Nisan 2019) Bağdat’a ulaşan heyette iş adamlarının yanı sıra Ticaret ve Yatırım Bakanı Macid bin Abdullah El Kasabi ve Kültür Bakanı Prens Bedir bin Abdullah Farhan gibi üst düzey isimler de yer aldı.

Ekonomi ve Enerji bakanlarının da bulunduğu heyet 2017’den beri her yıl gerçekleştirilen Suudi Arabistan-Irak Koordinasyon Konseyi toplantısına katıldı. Toplantıda ikili ilişkililerin geliştirilmesi hedefleniyor.

Riyad, güney komşularıyla yakın ilişkiler kurarak ekonomik faydalar sağlamayı amaçlayan Bağdat’a yönelik nüfuzunu artırmak isteyen İran’a karşı bölgede daha etkin olmak istiyor.

Suudi Arabistan, 25 yıllık kopukluğun ardından 2015 yılında Bağdat Büyükelçiliğini tekrar faaliyete koymuştu.

Irak Resmi Haber Ajansı’na (IMN) göre Suudi Arabistan Ticaret ve Yatırım Bakanı Macid bin Abdullah El Kasabi, vize işlemlerinin başlatılması için Bağdat ve diğer şehirlerdeki konsoloslukların tekrar açılacağını açıkladı.

El Kasabi, iki heyet arasında 13 farklı anlaşmanın imzalanacağını ilan etti. 

DAHA FAZLA HABER OKU